top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Šventinės grožio studijos „SelfStation“ dekoracijos

Sunku įsivaizduoti žiemos šventes be dekoracijų: jomis puošiame namus, žavimės išpuoštomis miesto erdvėmis, mėgaujamės šventiška darbo aplinka. Neatsilieka ir grožio salonai – puošia ir savo eksterjerą, ir interjerą. Studija „SelfStation neapsiriboja vien tik grožio paslaugomis, todėl ir jos įkūrėja Jurgita Malakauskaitė į dekoro parinkimą žvelgia kūrybiškai. Nuotraukomis sunku perteikti nuotaiką, tad pagrindines idėjas pristato pati Jurgita.



Įvairios teminės dekoracijos studijoje „SelfStation“ gyvena ištisus metus. Sunku patikėti, bet, jei esi nusiteikęs pozityviai ir kūrybiškai, supranti, kad vienas šventes įprastai keičia kitos, o jų nuotaikomis galima gyventi ne vieną dieną, bet savaitę ar net mėnesį. Bene ilgiausias yra Kalėdų švenčių laikotarpis, kasmet padiktuojantis naujas madas puošybai: dekoracijų spalvas, formas, temas. Aš stengiuosi švenčių nuotaiką pajusti pati, kuo mažiau veikiama kitų kūrėjų. Tad šiemet „SelfStation“  Kalėdos yra ryškios ir spalvotos. Prie mūsų studijos durų įkurdinau margą šviestuvą, tarsi norintį pradžiuginti, patobulinti pilkas dienas ir atkreipti dėmesį. Jis iškelia vieną ryškiausių šiuolaikinių temų – norą būti pastebėtam, unikaliam, ypatingam. Juk būtent tai matome ne tik socialiniuose tinkluose, bet ir kasdienybėje – gatvėse, kavinėse, biuruose, vakarėliuose, kur vis daugiau žmonių nevengia kuo įvairesnio stiliaus.


Ryškios spalvos ir naujos formos diktuoja energiją, aktyvumą, galimybes. Man kartais sunku pasakyti, kodėl prie studijos gimsta konkretus objektas, bet jo struktūrą, pavidalą, medžiagiškumą man pašnabžda vidiniai potyriai ar išgyvenimai.


Taigi, nors „SelfStation“ šviestuvas kviečia domėtis, pastebėti, studijoje vyrauja kita – ramybės, saugumo, natūralumo, laiko sau atmosfera. Iš čia ir gyvų gėlių kompozicijos, žiemą simbolizuojančių augalų instaliacijos.


Raudonos tulpės – tarsi neblėstanti meilė. Ne veltui ši spalva yra ir Kalėdų simbolis, primenantis apie gerumą, dosnumą ir jausmus kiekvienam, net nepažįstamam. Baltos tulpės reiškia nuoširdumą arba atleidimą, o tai niūrų žiemos sezoną ne tik suteikia aplinkai naujos gyvybės, bet ir primena apie raginimą iki švenčių susitaikyti.


Pirmą kartą studijos prieigose ir viduje gvildenu dvi skirtingas temas, kurios, man regis, šįmet itin aktualios. Visuomenė vis dar skuba, bet dažnai jau pasigirsta raginimų dovanoti ne materialius, mažai reikalingus dalykus, bet įspūdžius. Pastaroji tendencija išgyvena pirmą ryškesnį virsmą, tačiau, neabejoju, tai tik pradžia.



Nuotraukos iš studijos „SelfStation albumo.

71 views0 comments
bottom of page