top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Šviesiaplaukės juk taip gražu!

Updated: Jul 28, 2022


Tikriausiai sutiksite, kad plaukų šviesinimas yra visas atskiras mokslas kirpėjo profesijoje, jam tikrai reikia nemažai žinių ir praktikos. Daugelis meistrų net ir nebando sudėtingų variantų, pasilikdami tik saugius dažymus, o kitiems vis rūpi pasiekti idealų BLOND atspalvį. Jurijus Koževko – vienas iš tų, kuris daug jėgų ir laiko skyrė mokymuisi, kad galėtų įvairiomis technikomis klientams suteikti norimus rezultatus. Ir jam tai tikrai puikiai pavyksta. Savo rezultatais Jurijus dažnai dalinasi socialinėje erdvėje, tad tapo tikrai paklausus šviesiaplaukių meistras, o mes kolegiškai paprašėme pasidalinti patirtimi.



Plaukų šviesinimą sudaro du pagrindiniai dalykai – dažų veikimo supratimas ir technika tikslui pasiekti. Kaip susikrauti šių žinių bagažą?


Na, visų pirma reikalingi geri pagrindai norint judėti į priekį, dažniausiai to galima išmokti lankant įvairiausius seminarus susijusius su šia tema, tačiau lankyti seminarus visgi nėra gana. Tam, kad turėti gerus pagrindus, reikia nuolat mokytis ir praktikuotis, o išmokus ir įvaldžius specifinę techniką ar metodą, nereikia ties tuo sustoti, būtina mokytis kitas technikas bei metodus tam, kad netaptum „vienos technikos“ meistru! Kuo daugiau moki, tuo didesnės galimybės.


Ar sutinkate su nuomone, kad su kiekvienos kompanijos dažais galima pasiekti norimų rezultatų, tik reikia mokėti?


Žinoma! Ir būtent tai visada pabrėžiu kolegoms. Nes mes visi galime pasirinkti mums patinkantį gamintoją, vienus patraukia įmonės filosofija, kitus – asortimentas, dar kiti renkasi pagal kainą. Asmeniškai aš esu iš tų, kurie visuomet siekia maksimumo, todėl renkuosi viską, kas geriausia, nepriklausomai nuo kainos. Galų gale būkime sąžiningi – juk klientas moka už priemones, ne mes, tad galvodamas apie savo klientus noriu, kad jų investuoti pinigai užtikrintų aukščiausią kokybę. Bet vis dėlto, jei duotumėte man dirbti su kito gamintojo dažais ar priemonėmis, atlikčiau viską kuo puikiausiai ir skirtumo vizualiai nepastebėtume.


Kokios buvo jūsų didžiausios klaidos atliekant BLOND dažymus?


Didžiausia klaida yra ta, kurios nebegalima atitaisyti: tai nukritę ar į vatą suvirę plaukai. Tačiau tokios skaudžios klaidos yra geros pamokos meistrams. Tik, žinoma, tiems, kurie neišsigando ir imasi analizės, kodėl taip atsitiko. Didžiausia nauda iš tokių klaidų yra tai, kad pradedi suprasti, jog stebuklų nebūna, todėl reikia išmokti kartais pasakyti NE tiems, kam jūsų pasakytas NE išsaugos plaukus, o jums – jūsų reputaciją. Tik aš kiekvienam pasakytam NE stengiuosi rasti alternatyvą, kuri dažniausiai yra.


Tai ar reikia vis dėlto jausti šiek tiek baimės imantis šviesinimo, ar jau privalu pasitikėti 100 proc.?


Baimė gal nėra pats tinkamiausias pojūtis dirbant. Sakyčiau, kad reikia jausti atsakomybę, dirbant su BLOND. Juk baimė kyla iš nežinojimo, tad reikia stengtis užpildyti tas spragas, kurios sukelia neigiamus pojūčius. Jei liktų tik baimė, tada aplink mus būtų tik brunetės, bet juk šviesiaplaukės taip gražu (šypsosi). Aš jau seniai nebejaučiu jokios baimės, net ir tada, kai matau, kad reikalai ryškiai vyksta ne pagal planą. Reikia būti užtikrintam savo darbu ir suprasti, kad visada yra planas b, c, arba d...


Šiuo metu siūlomas ne vienas seminaras šviesinimo tema, kaip pasirinkti tikrai vertingą?


Pasirinkimas išties nemažas. Siūlau atkreipti dėmesį į tai, kieno darbai jums labiausiai patinka, kas ne tik gražiai dirba, bet ir moka vaizdžiai bei aiškiai išdėstyti mintis, kad kiekvienas stebėtojas suprastų esmę. Išsirinkite meistrą, kurį jūs norėtumėte kopijuoti, kuris įkvėptų tapti geresniais profesionalais, tą, kuris spėja su naujausiomis tendencijomis ir, svarbiausia, turi jums reikalingų žinių.


Nuotrauka iš asmeninio albumo

66 views0 comments
bottom of page