top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Tvarumo idėjos „TiAmo“ interjere

Grožio salono interjeras turi atspindėti komandos narių vertybes ir idėjas – tuo įsitikinusi grožio specialistė, salono „TiAmo“ Kaune vadovė Eglė Lučkauskienė. Praeitą vasarą šio, Kauno senamiestyje įsikūrusio, salono erdvė buvo kardinaliai pakeista – klasikinis, romantiškas interjeras pavirto į industrinio stiliaus loftą, kuriame dominuoja perdirbtos medžiagos ir ekologijos tema.



Pasak E. Lučkauskienės, salono interjero vizija formavosi maždaug metus laiko, o jos sugalvotas idėjas padėjo įgyvendinti architektė Indrė Dubovskytė („a-i studija“) ir baldininkas Andrius Keliauskas („AZ baldai“). „Norėjome, kad salono erdvė atitiktų tai, kuo mes gyvename. Dirbame su „Davines“ kosmetika, kurie visada pasisakė už ekologiją, tvarumą grožio industrijoje. Šią koncepciją perkėlėme ir į salono interjerą, – pasakoja E. Lučkauskienė. – Kūrėme paprastą, industrinio stiliaus interjerą, panaudojome nemažai perdirbtų medžiagų, ypač medžio. Turėjome tikslą – sukurti tokią erdvę, kuri nevaržytų nei čia dirbančių specialistų, nei klientų.“ „TiAmo“ interjere dominuoja žemiški ir šalti tonai – juoda, pilka, rudi atspalviai. Salone baldams ir kitoms detalėms daugiausia panaudota

medienos, rūdinto metalo, betono, akmens masės. „Po remonto interjero erdvė tapo gana tamsi, tačiau specialistams darbui reikalingos šviesos netrūksta – darbo vietose įmontavome LED lempas, be to turime vieną stiklinę sieną, todėl į saloną patenka daug natūralios dienos šviesos“, – teigia salono vadovė. Salono patalpos nėra didelės, maždaug 50 kv. m., todėl specialistų darbo vietos – keturios kirpėjų kėdės ir manikiūro stalas – įrengtos bendroje erdvėje, pertvaromis atskirta tik pedikiūro zona ir darbuotojų poilsio kambarys. Industrinį „TiAmo“ interjerą pagyvina augalai ir pagal „Davines“ koncepciją sukurti piešinukai. „Saloną puošia į medinius rėmelius įkomponuoti nedideli augalai. Juos mums sukūrė kauniečiai gėlininkai. Taip pat nemažai augalų pasodinome į „Davines“ indelius: įpakavimams jie naudoja greitai įrantį ir kvėpuojantį plastiką, kuris puikiai tinka gėlėms auginti. Tokiu būdu taip pat prisidedame prie tvarumo idėjos. O animuoti žmogeliukai suteikia salonui jaukumo ir atspindi, kad „TiAmo“ laukiami visi klientai, nepaisant jų išvaizdos, socialinio statuso ir pan.“ – priduria E. Lučkauskienė.



Fotografė Ieva Arlauskienė

229 views0 comments
bottom of page