top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2020/1

Updated: Feb 22, 2021

Šį kartą tai bus ne vieno salono vertinimas, bet kelių apžvalga – apsilankius viename salone nelabai buvo apie ką rašyti, tačiau per kelis kartus atsirado ne vienas pastebėjimas. Kelių mėnesių laikotarpiu apsilankiau Vilniaus salonuose „Hillbilly Barbershop“, „The Chop Barbershop“ ir Utenoje, pirmoje ir kol kas vienintelėje, barberinėje pas Deimantą. Po visų atliktų paslaugų noriu pasidalinti keliais pastebėjimais.

Interjeras. Žinoma, barberinėse dažnai tai yra meistro išraiškos forma, kiekvienas nori padaryti kažkokius akcentus, atspindinčius jo individualybę. Vis tik reikia nepamiršti, kad pirmiausia turi būti higiena ir labai svarbu, kad interjero detalės netrukdytų tvarkai palaikyti. Kitas svarbus dalykas ir tikriausiai didžiausia investicija – kirpimo krėslas. Tai yra būtinybė. Tuo pačiu įsitikinkite ir krėslo patogumu, nes valanda praleista sėdint jame gali tapti tikra kančia. Taip pat atkreipkite dėmesį, kuo vilkite aptarnaudamas klientą, tai labai krenta į akis ir kasdienė apranga tikrai neprideda profesionalumo.

Kaina. Kadangi salonuose lankiausi ne vieną kartą, man buvo formuota ir barzda, bet šį kartą apžvelgsiu tik pačio kirpimo įkainius. Utenoje kirpimas kainuoja 12 €, „The Chop Barbershop“ – 23 €, o „Hillbilly Barbershop“ įkainiai suskirstyti nuo 15 iki 30 €. Tokią praktiką pastebėjau ne viename salone, vis tik ar tai teisinga – diskusijų klausimas. Pastarajame salone kirpausi pas vidutinio įkainio meistrą ir tikrai pastebėjau praktikos trūkumą, o jei būčiau patekęs pas pigiausią? Žinant, kad salonuose trūksta darbuotojų, praktika tokia, kad užsiauginami kirpėjai juos apmokant, bet tada ir klientams reiktų vadinti viską savais vardais – praktikantai ar kaip kitaip, gal nurodyti kiek laiko dirba, tada viskas būtų aiškiau, nes dabar tas 5 € skirtumas už kirpimą tikrai nieko nekompensuoja. Žinoma, yra vedantysis meistras salone, sutinku, jo įkainis gali skirtis, bet kiti skirtumai yra nelabai suvokiami – pavyzdžiui, „Genteleman‘s Empire“ salone Vilniuje jie turi net keturis įkainius: 20-25-30-35 €. Be to, nors dabartinės vyrų kirpimo kainos yra tikrai nemažos, registruotis apsilankymui reikia vos ne prieš savaitę.

Aptarnavimas. Bendravimas su meistru yra labai svarbus, salone dažniausiai nusistovi tam tikra jo forma – oficiali ar betarpiška, draugiška ar laikantis atstumo, net pagal tai klientai gali rinktis, kur lankytis. O kartais meistrui reikia pajausti kaip bendrauti su kiekvienu klientu. Man besilankant „The Chop Barbershop“ kirpėjo kalbos vedė iš proto, į jo asmeninių reikalų pasakojimus reagavau santūriai, ko jis visai nesuprato, kad reiktų patylėti. Kirpimo formos pritaikymas klientui labai svarbus dalykas, nes tai suteikia kokybišką paslaugą, vis tik daugeliu atveju yra išmokta kirpti pagal vieną kurpalių, tada ir tvarkytis sunku ir netinkamai parenkamas plaukų ilgis, o jau nešnekant, kad yra kirpimų, kurie atliekami tik žirklėmis, bet be mašinėlės barberiai retai išsiverčia. Taip pat reikia pastebėti ir klientų odos skirtumus ir suprasti, kad ir vyrų oda būna jautri ir ne visos paslaugos kiekvienam tinka. Po antakių pešiojimo pincetu, netinkamo kaklo skutimo savaitę reikėjo gydytis bėrimus. Ir dar vienas svarbus dalykas yra galvos trinkimas, pasistenkite iš to padaryti ritualą, kurį klientai tikrai įvertins.

53 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page