top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Viskas pagal planą

Kasmetiniame Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) fotokonkurse pagrindinį Metų kirpėjo titulą šiemet pelnė maksimalų balų skaičių vyriško įvaizdžio kategorijoje surinkusi Laura Viz. Per šešerius darbo metus meistrė sugebėjo įsitvirtinti savo profesijos elite ir dar kartą įrodė, kad, įdedant daug pastangų, įmanoma pasiekti puikių rezultatų.


Pradžių pradžia


Atšventusi trisdešimtmetį Laura pradėjo ieškoti naujos veiklos. Nors prieš tai dirbo vadovaujamą darbą, apsigynė teisės bakalaurą ir verslo vadybos magistrą, augino vaiką, moteriai kažko trūko. Tad susidarė sąrašą, ko siekia – bendravimo su žmonėmis, kūrybos, laisvo grafiko, galimybės užsidirbti – ir būtent kirpėjos specialybė atitiko šiuos reikalavimus.

Neišvengiamai prasidėjo mokslai Tauragės (tuo metu ten gyveno) profesinio rengimo centre. Čia Laurą stipriai palaikė ir skatino mokytoja Reda Ptakė. Nuo pat pirmų mokslo dienų Laura nebijojo iššūkių ir iš karto pradėjo praktikuotis su klientais, manekenų galvų net neteko liesti.


Jau dirbdama moteris kėlė kvalifikaciją įvairiausiuose seminaruose ir viename jų – „A Twins“ seminare – išgirdo Anatolijaus Pajanoko frazę, kad vertinant kirpėją svarbi jo patirtis, sukaupta per darbo metus. Jis pats, kaip ir šių metų laureatė, pradėjo kirpti būdamas jau brandaus amžiaus, tad, jo teigimu, turi penkiagubai daugiau dirbti ir mokytis, norėdamas kompensuoti prarastą laiką. Laurą tai įkvėpė. Ir maratonas prasidėjo. Po mokslų pradžios rugsėjo pirmąją jau vasarį ji pradėjo dirbti salone, o kovą ėmė ruoštis OMC Europos čempionatui, kur kitą rugsėjį Paryžiuje jos atlikta vestuvinė šukuosena pateko į dešimtuką. Viskas ėjo pagal sudarytą planą, todėl grįžusi į Vilnių Laura neapsiribojo vien darbu salone.



Specializacija – vyriški kirpimai


Nuo pat pirmų karjeros dienų Laura pasirinko vyriškų kirpimų specializaciją. Iš pradžių dėl to, kad buvo įpratusi dirbti su vyrišku kolektyvu, o vėliau ir dėl vis įdomesnių vyriškų kirpimų formų, atsirandančios koloristikos, barzdų formavimo. Dalijimasis patirtimi seminaruose moteriai tapo neatsiejama darbo dalimi – kam teko ją matyti ant scenos, neliko abejingi jos energijai ir būdui perteikti žinias. Taip ši veikla tapo hobiu – darbas salone liko darbu, o mokymai leido pajusti, kaip esi kitaip reikalingas. Didelis netikėtumas Laurai buvo ir tai, kad būtent vyriškos kategorijos rungties laimėjimas atnešė jai Metų kirpėjo titulą. Juk šalia buvo įspūdingi ir sudėtingi avangardo, koloristikos, šukuosenų darbai.

Mariaus Bendzelausko nuotrauka



Konkursai


Nors ir turi daugybę klientų, Laura šių metų konkurse ieškojo, kaip save kitaip realizuoti. Šiemet kaip tik sutapo ir sąstingis karantino metu, tad išsijudinti padėjo pasiruošimai. Net ir lūkesčių didelių su komanda neturėjo – tiesiog atsidavė kūrybai. „O įvertinimas nebuvo svarbus?“ – klausiu Lauros. „Iš tikrųjų visi dalyvaujantys konkurse nori laimėti. Nors, kai nepasiseka, sako, kad svarbu dalyvauti. Vis dėlto manau, kad dalyvauti ir dalyvaujant įsivertinti, kurioje vietoje tu esi, tikrai svarbu. Šių metų KIGSA fotokonkursas man buvo trečias. Pirmą kartą užėmiau antrąją vietą, po to nepatekau net į penketuką, o dabar – štai ir aukščiausias įvertinimas. Bet tai tikrai nebuvo lengva. Aš turiu daug dirbti ir laikytis plano, kad kažko pasiekčiau.“


Gintauto Gelbūdos nuotrauka


Laimėjimo džiaugsmas


Sveikinimai Laurai laimėjus Metų kirpėjo titulą suteikė nemažai džiaugsmo. Salono „Fantomas“ savininkė džiaugėsi, kad jos kolektyve yra tokia nominantė, bet labiausiai nustebino klientų reakciją. Tik pasidalinusi trumpa žinute socialinėje erdvėje, iš karto pajuto jų palaikymą, pasididžiavimą, o tai dar labiau įpareigojo kirpimus atlikti tobulai. Nors, kaip pati meistrė sako, rankos liko juk tos pačios.

290 views0 comments
bottom of page