top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

30 metų veiklos paminėjimas


Šių metų vasarį kirpimo meistrė, „RuZen“ kirpėjų akademijos įkūrėja Rūta Zenkovienė sukvietė savo kolegas paminėti veiklos 30-mečio. Per visus aktyvius veiklos metus sutikta tikrai didelis būrys įdomių žmonių, tad vyko įspūdinga grožio fiesta.





Daugeliui įdomu, nuo ko gi prasidėjo jūsų kirpėjos karjera?


Mokiausi pirmoje privačioje Dalios Teišerskytės įsteigtoje Gabijos grožio mokykloje ir, nors po to man pasiūlė pas juos kirpykloje ir likti dirbti, aš pasirinkau pradėti privatų verslą. Mano tėvelis 1994 m. Taikos pr., Kaune, įrengė vieną iš pirmųjų privačių kirpyklų. Čia su keliomis patirties turinčiomis kirpėjomis, būdama 18 metų, pradėjau dirbti ir aš. Subūriau didelį lojalių klientų ratą, bet vis jaučiau, kad trūksta saviraiškai erdvės. O ir momentas buvo toks, kad reikėjo arba investuoti į plėtrą, arba parduoti kirpyklą. Tada mano veikla ir pasuko į mokymus.


Nauja veikla atsirado tikslingai ar buvo atsitiktinumas?


Likimas suvedė mane su įmone CASCADA. Būtent čia pradėjau mokytis mokyti, atradau šios veiklos galimybes. Mūsų partnerystė ilga ir stabili, leidžianti man vystyti įvairius sumanymus, ruošti mokymo programą kirpėjams. Taip pat labai džiaugiuosi, kad įsitraukiau į KIGSA veiklą. Su asociacija teko dalyvauti įdomiausiuose projektuose, konkursuose, parodose.


Aktyviai profesinei veiklai reikia nemažai laiko. Ar jautėte šeimos palaikymą?


Džiaugiuosi, kad be didelių pertraukų tarp darbų pavyko užauginti dukrą ir sūnų, o šalia jau 28 metus jaučiu kantrų vyro palaikymą – tai labai svarbu. Nes aš esu labai aktyvi ir energinga, man reikia daug veiklos, neturiu nustatyto darbo laiko, atsiduodu visomis jėgomis. Gal ir nuvogiau kiek dėmesio iš artimųjų, bet tik taip galiu save visiškai realizuoti.




Gintauto Gelbūdos nuotraukos.

23 views0 comments
bottom of page