top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Apgalvotas kiekvienas akcentas


Grožio salono „The Head Room Salon Spa“, įsikūrusio Kaune, kiekvienas interjero akcentas apgalvotas ir pasirinktas taip, kad tiek klientas, tiek meistras, kuriems įrengtos trys darbo vietos, puikiai jaustųsi. Salono įkūrėja Gerda Veličkienė pasakoja apie 54 kv. m salono kūrimo procesą.


Kokie pagrindiniai interjero detalių akcentai?


Salono pavadinime yra žodis „kambarys“ (angl. Room). Jis nusako tai, kad salone nėra uždarų erdvių. Norime klientams sukurti namų aplinką, kad iš tikrųjų pojūtis būtų tarsi būnant savuose namuose, kambaryje, kur sãva, gera ir saugu. Erdves atskyrėme atviromis aukštomis stiklo ir metalo, rūką imituojančiomis pertvaromis. Nors salonas įsikūręs pačiame miesto centre, prie Soboro, jis yra tarsi maža oazė: visiškai nesigirdi jokio triukšmo, klientai mėgaujasi chromoterapija ir nugaros masažu, atliekamu galvos plovyklėse-lovose atskiroje SPA erdvėje.


Neatsitiktinai pasirinkome Idos Grigonės paveikslus. Jie atitinka salono koncepciją: mes dirbame su spalvomis ir formomis. Viename iš paveikslų nutapyta moters galva padalinta į dvi dalis. Ji simbolizuoja žmogaus dualumą, poliariškumą. Ieškodami savęs ir praturtindami savo įvaizdį, mes, žmonės, tarsi susirenkame savo puses ir suklijuojame į vienį.


Kokia spalvų gama interjere?


Spalvos pasirinktos ne atsitiktinai, o atkreipiant dėmesį į plaukų chemines ir fizikines savybes. Salone vyrauja aukso ir vario spalvos. Neįsivaizduodami šių spalvų, negalime kalbėti apie plaukus. Jeigu plaukai neturi nei vienos – nei vario, nei aukso – spalvos niuansų, tai jau nebegyvi plaukai.


Kaip įrengtas apšvietimas?


Salone yra interjerą papildantis, chromoterapinis ir funkcinis apšvietimas. Salono vizijai ir darbo filosofijai atspindėti pasirinkti šviestuvai „Masiero Nappe“, kurie tarsi įkūnija mintį apie kiekvieno žmogaus, kliento, unikalumą, skirtingumą, o tuo pačiu ir panašumą: nesvarbu, kokie mes būtume skirtingi, dienos pabaigoje kiekvienas siekiame asmeninės pusiausvyros. Šią mintį taip pat atspindi ir salono logotipas su neužbaigtu apskritimu. Jis simbolizuoja gyvenimo vyksmą, eigą, kiekvienos asmenybės savitą interpretaciją.

Salone pritaikytas chromoterapinis spalvinis apšvietimas. Tinkamas jo naudojimas turi didelę teigiamą įtaką mūsų klientų emocinei būklei.


Svarbu, kad tiek meistrai, tiek klientai matytų realius spalvinių niuansų rezultatus po įvairių plaukų dažymo paslaugų. Todėl didelis dėmesys skirtas ir funkciniam apšvietimui.



Nuotraukos iš asmeninio albumo

176 views0 comments
bottom of page