top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Apie neseniai praūžusią „Mados infekciją 2022“

Apie neseniai praūžusią „Mados infekciją 2022“ pasakoja salono „Bliss & Fashion“ plaukų stilistė Rūta Šmolkaitė.




Pastaruoju metu „Mados infekcija“ vyksta įdomiose nestandartinėse vietose, tokiose kaip buvęs Taksi parkas, Medicinos biblioteka, o šiemet – Taikomosios dailės ir dizaino muziejus. Muziejus autentiškas, erdvės didelės, todėl dirbti užkulisiuose buvo labai patogu.


Dalyvaudami „Mados infekcijoje“ mūsų salono meistrai palieka savo komforto zoną, nes darbas salone ir tokio tipo renginyje kardinaliai skiriasi – niekada nežinai, ko paprašys dizaineris. Nors įvaizdžius mums atsiunčia likus savaitei iki starto, kad galėtume pasiruošti, nusipirkti tinkamų produktų darbams, tačiau būna, kad dizaineris pakeičia modelių įvaizdį renginio dieną, todėl reikia reaguoti greitai ir nepasimesti, o padaryti galima beveik viską.


Taigi ir šiemet mūsų salono stilistai kūrė šukuosenas dešimčiai kolekcijų. Kolekcijos stilistiškai buvo labai skirtingos, todėl dirbti buvo be galo įdomu. Šiemet ne vienas dizaineris rinkosi šlapią efektą, buvo ir tvarkingų šukuosenų, kai plaukai surišami į gražią uodegą arba ištiesinami, taip pat buvo japoniško stiliaus šukuosenų, įvairių pynimų, kuodų, avangardo. Ypatinga pasirodė Sandros Straukaitės kolekcija, kur plikas modelių galvas kūrė teatro grimerė Elena Permogorskaja. Mums ir pačioms buvo įdomi patirtis stebėti šį procesą. Beje, plikumas ant podiumo atrodė labai tikroviškai.


„Mados infekcijoje“ dalyvavo šie dizaineriai: Iveta Vecmane, Ema Ugianskytė, Aleksandra Jedrynka, Sandra Straukaitė, Lavinia Jianqing Zhao, Lukas Ivanavičius, Inga Skripka, Adelė Burokaitė, Klaudia Markiewicz, Saimonas Tartenis. Dizaineriai labai skirtingi, tad ir renginys buvo žavus.



46 views0 comments
bottom of page