top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Barberių mokymai

Updated: Feb 26


Pastebimai išaugus barbershopų skaičiui, neišvengiamai daugiau prireikė ir vyriškų kirpimų specialistų. O jei yra paklausa, kuriasi ir ne viena barberių akademija. Pagal kokią sistemą vyksta mokymai, kam jie skirti ir kokios yra šios srities aktualijos, apžvelgėme su keliomis Lietuvos barberių akademijomis.

 


Foto: Dmitry Zvolskiy / www.pexels.com

 

Alex Barber Academy, Panevėžys

Įkūrėja Justina Jelinskė



Akademija gyvuoja jau porą metų. Ir, nors pirmoji laida pateko į karantino bangą, ji sėkmingai išlaikė išbandymus, o ir po jos jau išleistos keturios grupės. Rengiami ir kvalifikacijos kėlimo kursai, ir mokomi visiški pradedantieji. Pati Justina ir kiti lektoriai yra britų mokyklos atstovai, tad tokiu stiliumi ir perteikia savo žinias mokiniams. Dažnai mokytis pradmenų į akademiją ateina tie, kas ieško naujos specialybės, anksčiau nieko bendra neturėję su kirpimais. Amžiaus grupė svyruoja nuo 18 iki 42 metų. Nestipriai daugiau vyrauja vyrai. Akademijos studentams parinkti visi pagrindiniai įrankiai, o lektorių patirtis padeda užtikrinti optimalią studijų kokybę. Justina atkreipia dėmesį, kad įrankiai kasmet tobulėja ir brangsta, tad naujokams sunku susivokti pasiūloje. Juolab kad ir mašinėlių yra įvairiausių, suskirstytų pagal darbo specifiką. Tačiau tikrai yra ir įrankis, su kuriuo vienu galima viską daryti. Į mokslų kainą įskaičiuotas ir įrankių paketas.


 

Wschool, Kaunas

Įkūrėjai Vilius Navickas ir Vilius Šašlauskas



Dvejus metus gyvuojanti mokykla nėra skirta pradedantiesiems. Čia patirtimi dalijasi du Viliai – jie abu yra dirbantys meistrai. Tai kodėl kilo idėja dar ir seminarus vesti? – klausiame jų.


Abu esame asmenybės, kurios negali užsisėdėti vietoje, tad ieškojome papildomos veiklos. Kadangi patiems patinka mokytis, norėjome tuo sudominti ir kitus. Pradėjome, kai barbershopai buvo jau ant bangos, daugeliui reikėjo pasitempti, norint būti konkurencingiems, ir mes pasiūlėme įdomius, kokybiškus seminarus. Kadangi seminarus vedame dviese, tai ir informacijos savaime yra dvigubai daugiau – perteikiame skirtingą patirtį, pasisemtą iš skirtingų pasaulio meistrų. Tai suteikia mokymams daugiau vertės.


Kokiu principu vyksta jūsų seminarai?


Seminarui skirta viena diena – teorija, parodomieji darbai ir praktika. Atsižvelgiame į tai, kad dabar vyrauja kirpimai, kur svarbu matyti, kaip krenta plaukai, koks ilgis yra optimalus, kad klientui būtų lengva su jais susitvarkyti. Patogumas ir natūralumas – svarbiausia. Į praktinę dalį kviečiame iki 12 meistrų. Mes dėstome dviese, tad dėmesio kiekvienam suteikiame žymiai daugiau. Seminarai vyksta „Maestro“ studijoje. Vienas iš Vilių čia dirba, džiaugiasi puikiomis sąlygomis ir salonų savininkų palaikymu. Vis dėlto, jei lieka klausimų, visada galimos individualios konsultacijos. Seminare ne tik kirpimai svarbu, kalbame ir apie kosmetiką, ir įrankius. Džiaugiamės galėdami pristatyti savo partnerio GAMMA+ kirpimo mašinėlių naujienas, jų išskirtinumus. Tai vieni iš naujų gamintojų, gana stipriai pakeitusių klasikinius įrankius.


Kas atvyksta į jūsų seminarus?


Dalyviai būna įvairiausi – ir tik pradėję kelią, ir su 15–20 metų patirtimi. Juos ypatingai vertiname, nes jau jų atvykimas reiškia, kad jie kažko ieško, o mums svarbu suteikti informaciją. Dabar barberio specialybė gali suteikti puikų uždarbį, tad ne vienas gebantis ją išmokti susikuria sau gerą finansinį pamatą.


O kokia jūsų, kaip kirpimo meistrų, veikla?


Džiaugiamės turėdami didelį ratą ištikimų klientų, stengiamės suteikti jiems aukščiausio lygio paslaugas. Visada pasiplanuojame, kur vykti ir patiems pasimokyti. Taip pat bandome organizuoti renginius, kurie sujungtų barberių bendruomenę, nes tokia veikla praturtina mūsų profesinę veiklą.



Direktorė Ieva Gravinskienė


Akademija jau skaičiuoja ketvirtus metus, atsidariusi po pirmo karantino uždarymo. Juokiamasi, kad būtent ši grupė turėjo daugiausia laiko praktikuotis, nes mokymai buvo nuotoliniai. Akademijos mokymai vyksta trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Stengiamasi lokaliai būti arčiau savo absolventų. Aštuonių savaičių trukmės programą sudaro pagrindinės kirpimų technikos – tai bazė, su kuria galima dirbti ir toliau tobulėti. 80 proc. mūsų studentų, dar nebaigę kursų, jau turi darbo vietas. Mes tai labai skatiname, nes tai padeda įtvirtinti gaunamas žinias. Padedame išsirinkti reikiamus įrankius iš savo partnerių „Cascada“ ir „Evelita“ asortimento. Svarbu iš karto įsigyti gerus įrankius, nes tinkami įrankiai padeda pasiekti norimus rezultatus – per maža puikiai išmokti technikas. Mokiniai tvirtina, kad tokios investicijos atsiperka per pusmetį. Sezoniškumas kiek paveikia absolventų skaičių, bet eidama savo pasirinktu keliu akademija džiaugiasi vertinimais, rekomendacijomis ir naujais mokiniais, plėsdama savo veiklą visoje Lietuvoje.



Lusca Barbershop, Klaipėda

Savininkas Julius Sadas


Juliaus siūloma mokymo sistema yra kiek kitokia nei įprastose akademijose. Nuo nulio jis nemoko, šią sritį perdavė kolegai, o pats dirba individuliai su meistrais.


Grįžęs iš Anglijos, kur taip pat dirbo barberiu, Julius buvo pastebėtas kompanijos „Depot“ ir tapo jos ambasadoriumi. Tai suteikė galimybę mokytis Italijoje ir skleisti savo patirtį meistrams Lietuvoje. Visa tai vertinama ir toliau kartu bendradarbiaujama.


Pats meistras jau yra sukūręs savo kelių produktų kosmetikos liniją. Džiaugdamasis išaugusiu barberių lygiu, Julius pabrėžia specializacijos svarbą, nes norint išmokti vieną dalyką tam reikia skirti apie 10 tūkst. valandų, o tai net ne vieni metai. Julius akcentuoja ir barzdos formavimo meną. Čia svarbu išmokti pritaikyti barzdą prie veido formos, dirbti ne tik su mašinėle, bet ir su karštais rankšluosčiais, skusti. Naujiena – ozonoterapija (ozonas skyla ir padeda odai įsisavinti deguonį). Viso to mokyklose neišmoksi, tam reikia seminarų.



Nuotraukos iš asmeninių albumų.

120 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page