top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„Brooks & Brooks“ pristato naują saloną Londone!


Sally ir Jamie Brooksai po dviejų dešimtmečių buvo priversti ieškoti naujos vietos salonui, o tai, pasirodo, nėra taip lengva. Atsitiktinai sutikę kolegą Charlesą Worthingtoną ir išsikalbėję, kad jis uždaro savo saloną Kovent Gardene, nuvyko jo apžiūrėti. Erdvė padarė neišdildomą įspūdį iš pirmo žvilgsnio.



Buvo akivaizdu, kad salonui reikia visiško kapitalinio remonto, tačiau norėjosi išlaikyti pastato paveldo estetiką su niūriomis sienomis, židiniais ir gražiais laiptais. Dizaineris, su kuriuo dirbta ne vienus metus, padėjo sukurti namų atmosferą salone, nes juk dažnai kirpėjams salonas ir yra antri namai. Pakabinamos metalo konstrukcijos suformavo darbo vietas, jose įmontuota vieta įrankiams susidėti, įprastų vėžimėlių atsisakyta. Suprasdami, kad reikia tiek darbinio, tiek estetinio apšvietimo, salono savininkai ieškojo įvairių sprendimų ir apšvietimą įrengė ant metalinių konstrukcijų. Kadangi pastatas, kuriame įsikūrė salonas, yra saugomas paveldo objektas, daug ko nebuvo galima keisti, pavyzdžiui, grindys buvo nuimtos, sutvirtintos ir vėl sudėtos naujame salone.


Kaip akcentas panaudotas didžiulis vitrininis langas, kuriame vietą rado augalų ekspozicija, suteikianti salonui charakterio. Kiekvieno augalo vazonas turi savo „šukuoseną“ ir tarsi kviečia pro šalį einančius žmones pasižiūrėti, nusifotografuoti ir pamojuoti salono darbuotojams. Greičiausiai tuoj visi vazonai turės vardus!


Per kelis aukštus išdėstytos salono erdvės skiriasi savo funkcijomis, tačiau bendrą stilių suteikia kūrybiška aplinka.


Nuotraukos: „Brooks & Brooks Hairdressing“

12 views0 comments
bottom of page