top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

byATWINS kolekcija 2023 – laukiamiausias metų renginys, šiemet įvertintas žiūrovų ovacijomis

Updated: May 12, 2023



Balandžio 16 d. Vilniaus „Litexpo“ parodų rūmuose gausiai rinkosi Lietuvos kirpėjų, koloristų ir plaukų stilistų auditorija į vieną laukiamiausių metų renginių – byAtwins tendencijų seminarą 2023. Išlaikydami kaip visada aukštą renginio kokybinę kartelę ir kūrybinės komandos Atwins vizitine kortele jau tapusį kūrybišką priėjimą prie vyraujančių trendų, „twinsai“ pabrėžė esminę sąlygą, be kurios neįmanomas nei aktualių tendencijų įgyvendinimas, nei apskritai modernaus stilisto darbas su reikliu šiuolaikiniu klientu: tai nuolat gludinama meistrystė, tobulinami įgūdžiai ir techniškai tikslus profesionalumas.


Per šviesą ir lengvumą


Aktualumo neprarandanti 90-ųjų banga ir ją lydintis laisvumas, atsainumas, gatvės emocija, kartu su individualizavimu – tai keletas bendrųjų gairių, kurias šiemet brėžia stilistai. Visa tai apjungia šviesos, lengvumo pojūtis, skleidęsis ne tik per šviesią plaukų spalvų paletę purumo ir lengvos tekstūros kupinuose kirpimuose, bet ir dizainerės Airidos Skrickienės kurtuose unikaliuose kostiumuose.


„Neatsitiktinai visi mūsų kolekcijos modeliai šviesūs: nuo šiaudinio gelsvumo ir pilkšvo mėlio iki visiškai skaidraus mėnuliško baltumo blyksnių. Kadangi dirbame su tipažais, nebuvo lengva atrasti modelius, kurie derėtų prie sumanymo – visiškai nelaužant ar minimaliai sąmoningai sulaužius kažkokią koloristikos taisyklę.“ – pasakoja „Atwins“ komandos narė Alvita.


Adaptuoti siluetai ir tai, kad aktualu meistrams šiandien


Kirpimų siluetai atkeliauja iš 90-tųjų, tačiau gerokai modifikuoti: šįkart kolekcijoje neakcentuojama nei viena forma, bet pabrėžiamas individualus pritaikymas, parodant į seminarą susirinkusiems meistrams, kaip galima madingą formos emociją perteikti šiuolaikiniam, skubančiam žmogui. Taip, kad klientas gebėtų tvarkytis su savo naujuoju kirpimu, jaustųsi patogiai ir komfortabiliai, įdėdamas mažiausiai pastangų. O tam reikia gebėti pagal žmogaus individualią morfologiją ir veido bruožus parinkti tinkamiausius ilgius bei kirpimo technikas ar jų kombinacijas.


„Atsižvelgėme ir į bendruosius pokyčius, kurie aktualūs mūsų dirbantiems kolegoms: pavyzdžiui, kad vis labiau populiarėja vidutinio ilgio/ilgų plaukų tendencija. Manome, kad nemaža dalimi tai lemia ir augantis pačių meistrų profesionalumas, gebėjimas suvaldyti ilgesnių plaukų formas – kas toli gražu nėra visiems taip paprasta.“ – pasakoja „Atwins“ lektorius Anatolijus Pajanok.


Tie patys, bet kitokie


„Kuo šįkart buvome kitokie? Sakyčiau, išgrynintu ir sąmoningu paprastumu, kai lieka tik švara, aiškumas, jokios pozos, prašmatnybių, šou. Ir kai salė po seminaro atsistojusi plojo – tai tikriausiai plojo už tai. Daug kalbėjome apie auksinį pjūvį,balansą, kaip jį teisingai pasirinkti – ne fantazuojant, bet iš tiesų darbą atliekant taip, kad jis būtų malonus akiai, kokią tendenciją ar sprendimą bepasirinktum. Ir klausytojai džiaugėsi sakydami: grįšiu namo – ir galėsiu visa tai tiesiogiai pritaikyti savo darbe“ – po tendencijų seminaro kalbėjo lektorius, stilistas Andrius Mašauskas.




Nuotraukos: byAtwins

29 views0 comments
bottom of page