top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2022/8

Updated: Feb 8, 2022

Grožio salonas „Gatineau“

Totorių g. 19, Vilnius

Moteriškas kirpimas ir dažymas – 110 eur


Esu susidariusi nuomonę, kad vyrai kirpėjai man labiau tinka nei kirpėjos, tad ir dabar, turėjusi pakeisti savo meistrą, ieškojau naujo specialisto. Žinoma, pas daugumą reikia ne vieną savaitę laukti vizito, bet salone „Gatineau“ man iš karto buvo pasiūlytas apsilankymo laikas, mat šis meistras dar tik renkasi klientus Vilniuje, nes įprastai dirba Kaune.



Įžengusi į saloną iš karto nusivyliau, nes nepatiko nei interjeras, nei tvarka. Tikiu, kažkam artimas buitinis chaosas ir besisukiojantys augintiniai. Vis dėlto aš esu už minimalizmą ir standartus aptarnavimo sferoje. Kažkodėl kirpėjas nusprendė, kad aš plaukus dažausi namuose, ir man tai pasakė, nors aš net nežinočiau, nuo ko pradėti ir visada kreipiuosi į specialistus. Net ėmiau mąstyti: gal ankstesni dažymai tokie blogi? Vis dėlto sunku tuo patikėti, nes spalva visada būdavau patenkinta. Tada aš perklausiau, su kokiais dažais

mane dažys. Išvardijus kompanijų pavadinimus, pasirinkau tai, kas meistrui nelabai patiko – mano pasirinkimas nebuvo džiaugsmingai priimtas. O tada jau pamačiau, kad man pirmiausia šviesinamos šaknys. Nors visada pavykdavo pasiekti norimą toną su kreminiais dažais, nes natūralus 8-9 tonas, o šviesinu iki 11. Gaila, kad apie dažymo planus manęs kirpėjas neinformavo. Žinoma, specialistui nereikia užkrauti klientui profesionalių dalykų, bet su nauju klientu derėtų išsamiau aptarti dažymą. Taigi ko ir bijojau – net ir po tonavimų šaknys buvo gerokai šviesesnės, kas dar labiau išryškėjo po kurio laiko. Bendras atspalvis taip pat nebuvo man tinkamas. Panašiai įvyko ir su kirpimu: nesitariant buvo nutrumpinti kirpčiukai, kaklo augimo zona nutrumpinta ir padaryta gradacija, kai man visai netinka tokia forma. Nors meistro pristatyme išvardintos lankytos akademijos man suteikė pasitikėjimo juo, bet ne visada technikos mokėjimas padeda pasiekti klientui geriausią variantą. Nemažai pastangų reikia įdėti ir išsiaiškinant lūkesčius, ir pateikiant savo pasirinkimus. Tikiu, ne visada visiems viskas pavyksta, bet norėtųsi iš salono išeiti bent kiek patenkinta savo išvaizda... Tad šio salono nei aplinka, nei meistras vis dėlto neatitiko mano skonio. Nors kiekvieno salono išskirtinumai suburia tam tikrus klientus ir šis salonas tikrai jų turi, man teks ieškoti kito.



SALONO KOMENTARAS:


Dėkojame už vertinimą, nors, mūsų nuomone, jis nuskambėjo gana tendencingai. Kelia abejonių klientės nesusikalbėjimas su meistru dėl kirpimo ir dažymo stiliaus. Manome, kad klientė, žinanti dažų kodus ir išmananti kirpimo techniką, kirpimo techniką, galėjo labai lengvai suformuluoti meistrui savo pageidavimus. Suprantame, kad kartais net ir labai geriems kirpėjams nepavyksta užmegzti ryšio su klientu, išsiaiškinti jo lūkesčių ir pasiekti geriausio rezultato, todėl visada laukiame komentarų ir nuomonės iškart po procedūros, kad turėtume galimybę ištaisyti klaidas, jei tokių padarėme. O šiuo atveju komentarų po procedūros negavome, atrodė, kad klientė išėjo patenkinta.


Aplinkos vertinimas labai subjektyvus dalykas: vieniems patinka minimalizmas, kitiems – neįpareigojanti aplinka, kur didžioji dalis klientų lankosi jau ne vieną dešimtį metų ir yra laukiami net su augintiniais.



22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page