top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Grožio ir estetikos studija SALON 20


Birželio 6-ąją Vilniaus senamiestyje klientams duris atvėrė naujas grožio salonas. Jo įkūrėja – estetinės kosmetologijos specialistė Vilma Audzevičienė. SALON 20 – antrasis, 15 metų grožio srityje dirbančios specialistės, salonas, todėl šį kartą savininkė sako norėjusi sukurti visai kitokį konceptą ir ypač daug dėmesio skyrė interjerui.„Aš pati dirbu šiame salone, todėl man buvo ypatingai svarbu jo aplinka – jauki, graži ir patogi.“ – teigia V. Audzevičienė.


SALON 20 interjerą kūrė architektė Rūta Kijauskaitė-Čikanavičė. Jai buvo iškelta užduotis sukurti estetišką aplinką, įkvepiančią moterį savimi rūpintis ir mylėti. Salono įkūrėja sako, kad didžiausias dėmesys buvo skiriamas 120 kv. m. ploto patalpų išplanavimo funcionalumui ir patogumui. „Labai svarbu buvo išplanuoti patalpas taip, kad į jas patektų natūrali šviesa ir oras. Dėl to pakeitėme lango konstrukcijas, kad visose patalpose būtų varstomos durys ir langai – šviežias oras toks pat svarbus kaip ir natūrali šviesa, be to tai yra geros savijautos garantas.“ – teigia specialistė.


Kirpėjų zona patikėta gerai žinomam stilistui Benui Venskaičiui.


SALON 20 interjerui pasirinktos patvarios, ilgaamžiškos ir ekologiškos apdailos medžiagos – grindims bei sienoms panaudotos akmens masės plytelės. „Sienoms buvo panaudotas didžiausias šiuo metu gaminamas plytelių formatas – 320 x 160 cm. Kadangi jos klijuotos vientisos – tai kuria erdvės, aukštumo įspūdį.“ – pasirinktus sprendimus aiškina grožio salono savininkė. Taip pat salone esančios durys pagamintos iš eukalipto faneruotės, o administracijos vieta padaryta iš metalo lakštų ir lieto akmens.


Įžengus į saloną iš karto galima pastebėti išskirtinę interjero detalę – veidrodines lubas ir įspūdingą šviestuvą. „Veidrodinės lubos suteikia dar daugiau erdvės ir daugiaplaniškumo – patalpa atrodo aukštesnė nei yra iš tikrųjų“, – sako V. Audzevičienė. – „O nuo lubų atsispindinti šviesa sukuria jaukesnę, šiltesnę atmosferą“.

SALON 20 savininkė V. Audzevičienė

Specialistė pasakoja, kad apie būsimą salono interjerą pradėjo galvoti dar tada, kai pastatas, kuriame įsikūręs SALON 20, dar nebuvo baigtas statyti, todėl visas objekto realizavimas užtruko apie pusantrų metų, o salono patalpoms įrengti prireikė 5 mėnesių. „Įrengiant saloną, neteko susidurti su dideliais iššūkiais. Aš žinau, kas yra svarbu grožio salono darbe, todėl architektės užduotis buvo tvarkingai ir estetiškai viską sutalpinti ir apipavidalinti. Mano patarimai padėjo architektei galvoti ir planuoti patalpas, ji turėjo pakankamai laiko įsijausti kokia funkcija ir kokie poreikiai bus reikalingi kiekviename kvadratiniame metre. Darbo procesą taip pat lengvino mano pasitikėjimas ir atvirumas naujoms idėjoms.“ – pasakoja salono įkūrėja.


Leono Garbačausko nuotr.



168 views0 comments
bottom of page