top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Juozo Statkevičiaus 2020 m. kolekcijos pristatymas



Lapkričio 20 d. „Litexpo“ rūmuose dizaineris Juozas Statkevičius pristatė savo naująją abejingų nepalinaująją abejingų nepalinaująją abejingų nepalikusią 2020 m. pavasario – vasaros aukštosios mados kolekciją, skirtą emancipuotai moteriai. Šiais metais rekordinio dydžio (net 150 m!) podiumu žengė daugiau nei 70 modelių, o jų šukuosenomis rūpinosi „SaliOnas“ komanda iš Vilnius, jau ne vienerius metus dirbantys žymiausio Lietuvos dizainerio kolekcijų pristatymų užkulisiuose. Įspūdžiais iš šių metų renginio dalijasi „SaliOnas“ vadovė Jovita Markeliūnė:

Kolekcijoje daug galvos apdangalų, kaip reikia paruošti plaukus jiems?

Galvos apdangalų šių metų kolekcijoje buvo nemažai, tačiau šukuosenos turėjo būti identiškos, kad apjungtų, suvienytų bendrą modelių įvaizdį. Modeliai turėjo būti visi paruošti vienodai ir iki galo, nesvarbu, ar galva bus apdengta, ar ne. Tai buvo svarbu, kad dizaineriui persigalvojus išleisti menekenę be apdangalo, nekiltų problemų.


Modelių plaukai nebuvo įmantriai šukuojami, vis tik kokios pagrindinės užduotys buvo iškeltos šukuosenų meistrams ?

Galbūt šukuosenos neatrodė įmantrios, bet turėjo būti labai tvarkingos, tvirtos, su griežtais per vidurį skyrimais (kaip dizaineris juokavo – išskustais). Surišus į uodegas ir supynus, apsukome kaspinais perlenktas kasas ir užrišome bantus. Kaspinai pagal spalvas ir medžiagos rūšį buvo tokie pat, kaip modelio vilkimi drabužiai. Kai kuriems modeliams taip pat reikėjo pritvirtinti karūnas.

Esame susistygavę, kas už ką yraatsakingas, todėl dirbome įtemptai, bet ramiai. Nejučia praskriejo visa diena ir su „SaliOno“ prisilietimu ant podiumo žengė daugiau nei 70 modelių.


Renginyje neliko nepastebėta ir pačio J. Statkevičiaus šukuosena.

J. Statkevičiaus įvaizdžiu, jau daugiau nei 20 metų, taip pat rūpinasi „SaliOno“ meistrai. Prieš kiekvieną šou keičiamas ir Maestro įvaizdis bei laikomas paslaptyje iki pat pasirodymo. Džiaugiamės bendru geru rezultatu.

DAVINES – jūsų partneris, kokie produktai buvo reikalingiausi šiais metais?

Renkamės DAVINES kosmetiką, nes kokybė ir patikimumas išbandyti per daugelį metų. Daugiausia sunaudojome šlapio efekto lako, stiprios fiksacijos lako, plaukų blizgesio.



FOTOGRAFAS: DARIUS GRAŽYS

58 views0 comments

Comments


bottom of page