top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kaip tapti geidžiamu ir sėkmingu nuotakų plaukų stilistu

Updated: Jun 17, 2020


Konsultuoja Skaistė Čiurlytė

Grožio verslo valdymo konsultantė, autorinių verslumo seminarų autorė, lektorė, koučerė, jau 20 metų vadovaujanti projektams išskirtinai grožio srityje.


Būti nuotakos plaukų stilistu yra labai įdomi, reikalinga, bet nelengva profesija. Juk vestuvės – tai diena, kurią nuotaka prisimins visą gyvenimą, o jūs būsite to dalimi. Trumpiausias kelias į sėkmę – savo veiklos planavimas. Skirkite tam lai­ko ir užduokite sau klausimus: KURIAME VEIKLOS ETAPE ESU DABAR? KO IR KAIP NORIU PASIEKTI? KAIP TAI DARYSIU? Ap­žvelkime svarbiausius veiksnius, turinčius įtakos jūsų veiklos rezultatams.

REKOMENDACIJOS


Kiek jų turite dabar? Kiek norite turėti sezono ar metų pabaigoje? Ką darysite, kad jų turėtu­mėte daugiau?

Nuotakos ypač jautrios rekomendacijų skaičiui ir turiniui, tad niekada nenustokite jų rinkti. Tai vienas svarbiausių veiks­nių jūsų versle ir didžiulė nemokama investicija į jūsų tolesnę karjerą, žinomumą bei pajamų augimą. 88 proc. klientų sako pasitikintys internetiniais atsiliepimais tiek pat, kiek ir reko­mendacija iš lūpų į lūpas. Tad planuokite rekomendacijas. Kaip? Prašykite jų. Jūsų darbas nesibaigia vestuvių dieną. Nuo­takos dažnai mielai dalijasi savo vestuvių nuotraukomis, įspū­džiais. Subtiliai ir kūrybingai paprašykite parašyti atsiliepimą jūsų puslapyje, įkelti nuotrauką ar pasidalyti rekomendacija. Svarbiausia suprasti, kad tai daro tiesioginę įtaką jūsų sėkmei.


KOMUNIKACIJA VIRTUALIOJE ERDVĖJE


Kaip komunikuoju dabar? Kaip komunikuosiu kitą ketvirtį, pusmetį ar metus? Kokia yra mano ide­ali nuotaka?

Būsimoji nuotaka kruopščiai apgalvoja visas detales ir tam skiria labai daug laiko. Ji turi pasitikėti ir tikėti, kad jūsų dėka savo vestuvių dieną atrodys ir jausis pasakiškai. Jūsų sociali­niai tinklai ir interneto puslapis – jūsų veidas ir vizitinė kortelė. Todėl juose turėtų būti sudėtos tik geros kokybės šukuosenų nuotraukos. Taip pat nepamirškite dalytis naudingais patari­mais, naujausių tendencijų apžvalgomis, pabrėžti, kad nuolat tobulėjate, dalyvaujate mokymuose bei seminaruose. Specia­lizuoti renginiai, parodos, bendradarbiavimas su vestuvių or­ganizatoriais, fotografais taip pat gali prisidėti prie potencialių klientų rato plėtimo.


KONSULTACIJA


Kaip ją teikiu dabar? Ką ir kaip noriu keisti, kad mano konsultacija būtų dar profesionalesnė?

Jūsų nuotakos konsultacija turės didelę įtaką, ar ji pasirinks jus savo šukuosenos meistru. Pirmiausia sukurkite saugų, pasitikėjimu grįstą, jaukų santykį. Tegu apsilankymas pas jus tampa atokvėpiu, kur viskas paprasta, aišku ir dvelkia ramybe, profesionalumu. Svarbu užduoti tinkamus klausimus ir mokė­ti įsiklausyti. Rekomenduojama 20 proc. laiko kalbėti ir net 80 proc. laiko klausytis. Nuotaka turi jaustis išgirsta ir suprasta.


Kai nuotaka nusprendžia rinktis jus, svarbu aiškiai susitarti dėl paslaugų kainų, apmokėjimo būdo, terminų ir kitų svarbių sąlygų (mokestis už papildomas priemones, aksesuarus, kelio­nės išlaidas ir pan.). Taip pat rekomenduojama imti avansą bei pasirašyti sutartį. Deja, ne visos nuotakos įspėja, kad neatvyks sutartą dieną. Avansas leis jums jaustis užtikrinčiau ir planuoti savo finansus bei laiką, o nuotakai tai bus ženklas, kad į ją ir savo teikiamas paslaugas žiūrite labai rimtai ir atsakingai.


KLIENTO APTARNAVIMAS IR VERTĖS KŪRIMAS


Kaip aptarnauju ir kokią vertę kuriu dabar? Ką ir kaip noriu keisti, kad mano nuotakų aptarna­vimas būtų dar profesionalesnis, ypatingesnis?

Vestuvių diena nuotakai – lyg viso gyvenimo šventė. Ir nors jums tai trečia nuotaka tą dieną, gelia kojas ir rankas, ši nuotaka vis tiek turi jaustis ypatinga ir vienintelė. Jūsų darbas – sukurti ra­mybės ir išskirtinumo oazę. Aplinka turi būti tvarkinga, jūsų nuo­taika ir išvaizda turi būti šventiška, pakylėta, rami. Nepamirškite pavaišinti jos vandeniu, raminamąja arbata. Pagalvokite apie mažas, nebrangias smulkmenas (ranka rašytas sveikinimas, nedidelis plaukų priežiūros priemonių rinkinys povestuvinei ke­lionei...), kurias nuotaka prisimins ilgai, o jus rekomenduos kaip išskirtinę atmosferą sukuriantį, rūpestingą meistrą. Juk net 38 proc. kliento pasitenkinimo priklauso nuo to, kaip jis jaučiasi vi­zito metu. Taip pat galite pasiūlyti atsiskaityti dar prieš vestuves ir taip sumažinti rūpesčių tą ypatingą dieną.


PASLAUGA, KAINODARA, PELNAS


Kokias paslaugas teikiu dabar? Kiek uždirbu dabar? Kokias paslaugas ar paslaugų paketus siūlysiu ateityje? Kaip juos tobulinsiu? Kaip keisiu kainodarą?

Vestuvių šukuosenos – gana pelninga paslauga, tačiau ją teikiant reikia nemažai pastangų ir įgūdžių (puikūs techniniai įgūdžiai, darbas savaitgaliais, ypač ankstyvos darbo valandos, stresinė aplinka ir pan.). Jei norite būti sėkmingu ir pelningu plaukų stilistu, turite gerai planuoti savo paslaugas ar paslaugų pa­ketus bei jų kainas, aiškiai žinoti savo išskirtinumą ir kuriamą vertę. Kartą per metus rekomenduoju atlikti šiuos veiksmus.


KONKURENCINĖ ANALIZĖ


Pirmiausia išsitirkite rinką: pasido­mėkite, kokiomis kainomis dirba kiti meistrai, ką jie siūlo, kokius paslaugų paketus reklamuoja, kokia patirtimi gali pasigirti, ir atraskite savo vietą kai­nos bei paslaugų aspektais. Tik nenusi­piginkite – maža kaina asocijuojasi su bloga kokybe.


Žinokite, kiek norite uždirbti. Pirmiausia susi­skaičiuokite mėnesio (savaitės) išlaidų sumą, darbo valandas. Tada įsivertinkite, kiek norite uždirbti, ir, sudėję šias sumas, turėsite mėnesio pajamų sumą. Nustatę savo paslaugų kainą, pajamas padalykite iš jos ir žinosite, kiek apytiksliai nuotakų turite sušu­kuoti ar kokias papildomas paslaugas teiksite, kad pasiektumėte užsibrėžtų tikslų.


Aiškiai nuspręskite, kokias paslaugas teiksite. Idealu, jei jūs ar jūsų salonas galite pasiūlyti ir pas­laugas prieš vestuves: plaukų tonavimą, bandomąją šukuoseną, antakių korekciją, kosmetologo paslau­gas, savaiminio įdegio procedūras ar kt. Taip geriau pažinsite klientę ir ją prisijaukinsite. Taip pat apgalvo­kite paslaugas vestuvių dieną: nuotakos šukuoseną ir (ar) makiažą, jaunikio šukuoseną, nuotakos lydėjimą šventės metu, šukuosenos koregavimą, nuotakos mamos šukuoseną ir pan. Visos šios paslaugos turėtų būti sudėtos į labai aiškius ir patrauklius paketus ar pasiūlymus. Jei skirsite tam laiko ir gražiai viską apsi­brėšite, bus aišku ne tik nuotakai, bet ir jums.


Klestėti imsite tik tuomet, kai patys aiškiai suvoksite, kaip norite dirbti, kokias paslaugas ir paketus norite teikti, kokią papildomą vertę kuriate savo nuotakoms, kuo išsi­skiriate iš kitų ir kodėl esate mylimi savo klienčių. Sėkmės ir įkvėpimo valdant savo veiklą!

Daugiau informacijos rasite 2S trainings

Laukiu Jūsų skambučių tel. +370 613 88 082


Įkvėpimo Jums,




Nuotraukos autorė - Evelina Šumilovaitė

55 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page