top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kur dingsta grožio meistro pinigai


Šį kartą noriu panagrinėti vieną skaičių, kuris padės grožio meistro kasdienybėje. Konsultuodama grožio specialistus, pastebėjau, jog nežinodami šio skaičiaus, jie praranda savo pinigus, galimybes, laiką ir aiškumą veikloje.


Dažnai grožio meistrai nežino:

· koks tiksliai yra jų mėnesinis, savaitinis, dienos, valandos atlyginimas. Nepažįstu meistrų, kurie nenorėtų didesnio atlygimo. Deja, ne visiem pavyksta uždirbti tiek, kiek norėtų. Kodėl? Pirmiausia, dauguma grožio meistrų nežino kiek tiksliai jie uždirba DABAR. Prisiminkime: jei negalime to išmatuoti, negalime to auginti. Jei nežinome kiek uždirbame dabar, tuomet bus sunku uždirbti daugiau.

· kiek tiksliai turi gauti pajamų per valandą, dieną, savaitę, mėnesį, kad galėtų padengti savo išlaidas. Tai yra meistras neturi savo minimalaus valandinio įkainio ir aiškaus pajamų tikslo valandai, dienai, savaitei, mėnesiui.

Dažnai meistrai nefiksuoja, nežino savo mėnesinių išlaidų sumos.

· nestebi kiek tiksliai sunaudoja produktų atlikdami paslaugas. Konsultacijų metu kartais susiduriame su situacija, jog meistrai atlieka nuostolingas paslaugas. Meistras dirba daug valandų, turi daugybę klientų, bet dalis jo paslaugų yra mažai pelningos arba nuostolingos. Todėl, geriau dirbti ne daugiau, bet produktyviau.

Dažnai meistrai paslaugų kainas kopijuoja nuo kitų meistrų, neįsivertinę savo visų išlaidų. Ir tai yra viena didžiausių klaidų. Mes juk nežinom kokios yra kitų grožio specialistų išlaidos ir investicijos.

Dažnai meistrai neplanuoja savo darbo valandų. Jie nežino kiek valandų jie turi dirbti, jog uždirbtų sau atlyginimą, padengtų išlaidas ir generuotų pelną. Jei mes neplanuojam savo darbo valandų, už mus tai suplanuoja klientai. Todėl, neišvengiamai teks eiti į darbą sekmadieniais, grįžti namo vėlai vakare arba 5 ryto „gelbėti“ klientę. Jei tai vyksta nuolatos, tai rimtas skambuti sustoti ir permąstyti, ar toks darbo grafikas Jums tinka. Jei jums atrodo, jog dėl to klientai labiau Jus „mylės“, tai netiesa.

Dažnai grožio meistrai NEPLANUOJA ATLYGINIMO IR PELNO! Taip, atlyginimas auga, kai jį planuojam, kai patys nusprendžiam, jog norim uždirbti daugiau. O tuomet dėliojam planą KADA ir KAIP tai įvyks.

Kaip visas šias problemas galima išspręsti?

Kas tas „stebuklingas“ skaičius, kurį būtina žinoti grožio meistrui, grožio salono vadovui, norint sėkmingiau, lengviau ir aiškiau auginti savo verslą?

LŪŽIO TAŠKO SKAIČIUS!

Šis skaičius nurodo kada pajamos yra lygios išlaidoms. Pirmiausiai panagrinėkime kaip jį suskaičiuoti. Norint suskaičiuoti šį skaičių, Jums tereikia tiksliai žinoti tik 3 skaičius.

Vidutinė mėnesio PASTOVIŲ išlaidų suma. Pastovios išlaidos yra tos, kurias patiriame kiekvieną mėnesį nepriklausomai nuo to, ar turime darbo (klientų), ar ne. Pvz., nuomos mokestis, atlyginimas, verslo liudijimo mokestis, Treatwell programėlės mokestis, ryšio paslaugos ir panašiai. Pvz., Nuomos mokestis - 400 Eur, atlyginimas (asmeninė minimali-vidutinė pajamų riba. Tai yra mažiau uždirbti Jūs negalite sau leisti. Jei gausite daugiau pajamų, tai bus Jūsų pelnas) - 2000 Eur, verslo liudijimo mokestis- 100 Eur, treatwell programėlės mokestis - 25 Eur, ryšio paslaugos - 60 Eur, kitos išlaidos - 25 Eur.

VISO - PASTOVIOS IŠLAIDOS - 2610 Eur

Vidutinė mėnesio KINTAMŲ išlaidų suma. Kintamos išlaidos, tai yra išlaidos, kurias patiriate atlikdami paslaugas. Tai yra, jos kinta priklausomai nuo to, ar daug turite klientų, ar mažai. Grožio meistro veikloje tai sudaro kosmetikos produktai, vienkartinės priemonės ir panašiai. Pvz.: sunaudotų produktų suma - 570 Eur, sunaudotų vienkartinių priemonių suma - 30 Eur.

VISO - KINTAMOS IŠLAIDOS - 600 Eur

3. Vidutinė PAJAMŲ suma. Jums reikia tiksliai žinoti, kiek per mėnesį vidutiniškai gaunate pajamų. Tai yra kiek gaunate pajamų iš klientų už paslaugas ir parduotus produktus. Jei tiksliai nežinote, pradėkite sekti ir jau po mėnesio bus aiškiau. Pvz. 3210 Eur.

VISO - PAJAMŲ SUMA - 3210 Eur

Štai ir turime visus 3 reikalingus skaičius.


Dabar paprastų 3-jų žingsnių pagalba, suskaičiuosime LŪŽIO TAŠKO SKAIČIŲ.

PAJAMOS-KINTAMOS IŠLAIDOS

3210 Eur - 600 Eur = 2610 Eur

GAUTĄ SKAIČIŲ DALINAME IŠ PAJAMŲ

2610 Eur/3210 Eur = 0,813 (81,3%)

PASTOVIAS IŠLAIDAS DALINAME IŠ GAUTO PROCENTO

2610 Eur/81,3% = 3210 Eur


Štai Jūsų mėnesinis LŪŽIO TAŠKO SKAIČIUS - 3210 Eur! Jūs tiksliai žinote, jog tam, kad uždirbtumėte sau atlyginimą, susimokėtumėte kitas išlaidas, Jums reikia į mėnesį gauti 3210 Eur pajamų. Jūsų Lūžio taško skaičius rodo, kada Jūsų pajamos yra lygios Jūsų išlaidoms. Jei gausite daugiau pajamų, nei yra Jūsų Lūžio taškas, tai bus Jūsų pelnas. Jei mažiau- nuostolis.

Kas toliau? Dabar paskaičiuokite kiek vidutiniškai valandų Jus dirbate į mėnesį. Pvz. 160 val/mėn. Tai yra 8 darbo valandos į dieną, 5 darbo dienos į savaitę bei 4 keturios darbo savaitės į mėnesį. Padalinę mėnesinį Lūžio taško skaičių iš mėnesio darbo valandų, Jūs gausite savo valandinį įkainį.

Pvz. 3210 Eur/160 val. = 20,06 Eur/val.


Žinodami VALANDINĮ Lūžio taško skaičių, Jūs žinote, jog kiekviena Jūsų darbo valanda kainuoja mažiausiai- 20,06 Eur. Jei paslauga trunka 3 val., paslauga negali kainuoti mažiau nei- 60,18 Eur.

Kokie dar Lūžio taško skaičiaus naudojimo būdai ir privalumai?:

· Jūs tiksliai žinote, kokio dydžio yra Jūsų atlyginimas. Jei norite jį auginti, pasiskaičiuokite savo naująjį Lūžio taško skaičių ir matysite kiek pabrangsta Jūsų darbo valanda. Kai žinote tikslius skaičius, visuomet atrasite būdų kaip to pasiekti.

· Jūs kontroliuojate padėtį. Jei vieną dieną Jums nepavyko sugeneruoti reikiamų pajamų, Jūs bent apie tai žinote ir galite daryti sprendimus. Pvz. Kitą dieną dirbti daugiau valandų, klientui pasiūlyti papildomą paslaugą ir panašiai.

· Jūs tiksliai žinote kiek jūs turite generuoti pajamų kas valandą, dieną, savaitę ir mėnesį tam, kad galėtumėte padengti savo išlaidas ir susimokėti sau norimą atlyginimą.

· Žinodami savo Lūžio taško skaičių, jūs kontroliuojate sunaudojamų produktų sumas. Taip jus išvengsite nuostolingų paslaugų.

· Bus aiškesnė kainodara, nes jūs tiksliai žinote kiek turite gauti per valandą pajamų. Dažnai tenka atsisakyti tam tikrų paslaugų arba jas reikia sujungti į paslaugų paketus. Svarbiausia Jūs žinote, kiek verta Jūsų valanda!

Jūs kontroliuojate savo darbo valandas. Jūs pradedate planuoti savo atlyginimą, pelną ir išlaidas! Planas visuomet padeda sutaupyti laiko, išlaikyti aiškumą bei gauti norimą rezultatą žymiai greičiau!


Linkiu Jums lengvo skaičiavimo ir kūrybiškų sprendimų!

Grožio verslo strategė



Kartu lengviau! Detalesne informacija dalinuosi savo seminaruose bei privačiose konsultacijose.

Sekite mano FB puslapį Skaistė Čiurlytė, kuriame rasite patarimus verslumo temomis bei informaciją apie artėjančius seminarus grožio meistrams ir grožio salonų vadovams.

Nuotraukos autorė: Evelina Šumilovaitė

1,769 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page