top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2020/4

Updated: Feb 22, 2021

Laura Hair

Laisvės pr. 115a, Vilnius

Sruogelių dažymas, 30 eur


Tik atsiradus grožio salonų rezervavimo programėlėms, pradėjau aktyviai jomis naudotis ir norėdama pasirinkti naują saloną, ir registruodamasi pas tą patį meistrą. Nereikia niekur skambinti ir klausinėti, iš karto matai, tinka tau laikas ar ne, ir planuojiesi. Tačiau, pasirodo, asmeninio kontakto stoka turi ir pasekmių, t. y. tau paprasčiausiai atsiunčiama žinutė, kad priimti negali ir perkelia vizitą, todėl visi planai staiga sugriūva. Nežinau priežasties, bet noriu tikėtis, kad ji buvo svari, o ne tik tai, kad nepažįstamam klientui galima sudėlioti laiką taip, kaip meistrui patogu.


Kiek paklaidžiojusi atvykstu į saloną, mat jo adresas programėlėje vienas, „Google“ kitas, bet pasiskambinusi pasitikslinu vietą. Šis apsilankymas vyksta karantino laikotarpiu ir su visomis apsaugos priemonėmis, tad pirmiausia koridoriuje užpildau anketą ir apsimaunu antpadžius. Įėjus pradedama matuoti temperatūra ir štai termometras raudonuoja, nors jaučiuosi gerai. Visgi fiksuojamas temperatūros padidėjimas, tad kiek luktelime, dar kelis kartus pamatuojame ir nutariame, kad jau gerai ir galiu eiti pas kirpėją. Kaip ten iš tikrųjų buvo, nežinau: gal neberodė, o gal tiesiog nusprendė nekreipti į tai dėmesio. Na, daugiau apie visas saugos priemones nebeminėsiu, juk visi tą patį salonuose darėte, tik likau kiek nustebusi, kad kirpėja vienu metu aptarnavo net dvi klientes: kol aš su dažais sėdėjau, kitai buvo tepama.

Tad apie patį dažymą. Mano noras buvo keletas šviesesnių sruogelių, tiesiog tokių, kad lyg saulės nugairintų pašmėžuotų, visų plaukų spalva 8 lygmeniu, šaknys 7 tono, 0,5 cm ataugimas. Salono „Facebook“ puslapyje apžiūrėjau, kad meistrės daug dirba su įvairiomis šviesinimo technikomis, darbai gražūs, tad maniau, kad bus tikros profesionalės. Visgi keistai pasirodė, kad kirpėja, net nepasitarusi su manimi, jau maišė dažus kaip šviesinimo miltelius. Iš karto paprašiau, kad viršugalvio nesruoguotų, paaiškinau, ko noriu. Kirpėja parodė, kur planuoja dėlioti sruogeles, ir pradėjo darbus. Kiek nustebo, kad aš šaknų nedažysiu, bet paaiškino, kad ir sruogelės tada bus ne nuo pat šaknų, nes natūralus plaukas šviesinasi kitaip nei dažytas. Žinoma, aš su viskuo sutikau, dar kartą įsitikinau puikiais kirpėjos gebėjimais. Tačiau paskui, kai pradėjo tikslintis, ar dar čia, ar čia reikia sruogą pašviesinti, keistai man pasirodė. Juk aš klientė, iš kur galiu žinoti. Kai pamatysiu rezultatą, tada pasakysiu, ar gerai, ar trūksta. Chirurgas juk neklausia, ar čia dar reikia kiek papjauti, ar ne. Nušviesintas sruogas kriauklėje dar kiek patonavo, nors tikrai manau, kad per trumpas laikotarpis tam buvo, o gal ir reikėjo dažyti su šviesinamaisiais dažais, ne balinimo milteliais, bet visgi rezultatas išėjo neblogas.

Kaip ir minėjau, salonas tikrai daug dėmesio skiria savo darbų viešinimui, profesionalumo demonstravimui, tačiau pačiame salone norisi to taip pat. Nors salono interjeras primena namų svetainę, visgi gerai būtų, kad nepamirštum, jog atėjai pas specialistą. O jis turėtų išsiskirti savo apranga ir elgesiu. Nes dabar jaučiausi lyg įsibrovusi pas kažką į namus – kirpėjos su kasdiene apranga, pokalbiai apie einamuosius reikalus: telefono ekrano lipdukas, besibaigiantys antpadžiai ir t. t.



116 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page