top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2020/2

Updated: Feb 22, 2021

MADDAM grožio namai

Kanto g. 18, Kaunas

Plaukų kirpimas ir sušukavimas 40 eur


Šis Kauno salonas man visada atrodė labai aukšto lygio. Įspūdį darydavo tai, kad vienas pirmųjų jungėsi prie tarptautinės „Haute Coiffure Française“ asociacijos, meistrai dalyvavo aukščiausio lygio seminaruose. Tad tikrai apsidžiaugiau, kai prieš daugiau nei kelias savaites pasiskambinus pavyko užsiregistruoti kirptis ir net pas pačią salono įkūrėją Dainą. Tik nustembu, kad tokio lygio salonas neturi vizito priminimo paslaugos.



Salonas įsikūręs senamiestyje, bet moderniai įrengtame pastate, erdvus ir pilnas judesio – papuoliau lyg į bičių avilį. Visos meistrės dirba su vienoda juodos spalvos apranga, tik skirtingi siluetai paryškina individualumą, tai tikrai suteikia tvarkingos aplinkos įspūdį. Viskam suvaldyti administratorei tikriausiai reikia be galo daug pastangų, tiesa, kiek pabuvusi pastebėjau, kad jos indėlis nėra labai didelis, nes daug ką susitvarko pačios meistrės arba jų asistentės. Administratorė pasiūlė man arbatos, bet vėliau ją pamiršo, damų kambarėlis tikrai neparuoštas tokiam žmonių srautui,drabužių spinta nesutvarkyta patogiai visiems pasikabinti. Visgi meistrė ir jos asistentės taip apgaubia dėmesiu, kad jaučiuosi puikiai, nors ir matau, kad man paskirtu laiku dar viena klientė laukia kirpimo.


Dainai pačiai prisistačius laukiamajame, aš pasodinama į kitą kirpimo krėslą ir apdengiama peniuaru. Meistrė iš tolo apžiūri mano plaukus ir įvaizdį, susidaro nuomonę ir leidžia asistentei man trinkti galvą. Kitu atveju sakyčiau, kad neprofesionalu, bet žinodama meistrės lygį suprantu, kad ji vos užmetusi akį geba priimti sprendimus. Nors naujam klientui aš skirčiau daugiau laiko, kad perprasčiau jo įgeidžius. Salone tikrai neįprastai daug plovyklių, tad suprantu, kad didelis dėmesys skiriamas SPA procedūroms, nes tam ir vietos, ir kosmetikos nemažai pasirinkta. Taigi man pasiūlomas galvos ir plaukų pilingas, kirpėja leidžia pajusti aromatą, paaiškina, kad tai ypatinga procedūra: užtenka vieną kartą išplauti šia priemone, nelabai putoja – tai lyg ir mažoka informacijos iš profesionalo lūpų. Tikrai reikėtų paminėti pagrindines veikliąsias medžiagas, naudą plaukams, o ne tik tai, kad jie labai šiugždės. Tas pats ir su ampule, kurią pasiūloma nusipirkti, nes ji veikia ilgiau nei kaukė – argumentas manęs neįtikina. Bet ne tai esmė: patogus praustuvas, kas reta salonuose, ir gana geras masažas leidžia man mėgautis procedūra.


Tuo metu meistrė spėja susitvarkyti su dar viena kliente ir aš kiek pradžiovintais plaukais jau laukiu kirpimo. Apsitariame, kokios formos norėčiau, išgirstu pasiūlymus. Kadangi labai ja pasitikiu ir esu atvira permainoms, su viskuo sutinku. Tačiau kiek vėliau pastebiu, kad meistrė pasirenka saugiai pakirpti tik ilgį, kiek pakeisdama iškarpymą. Kažkiek daugiau tikėjausi ir kokybės, tik kelių zonų paskirstymas, nemaži skyrimai kerpant „kare“ nesuteikia gražios gradacijos ir kritimo. Bet kaip minėjau, meistrė dirba saugiai, nedaro drastiškų pokyčių, gal pirmam kartui ir tinkamas sprendimas, vėliau galima labiau perprasti lūkesčius. Tik vienas dalykas pirmam kartui, manau, netinkamas – tai gana įkyrus plaukų priežiūros priemonių siūlymas pirkti, juolab kad salone negalima atsiskaityti kortele, tad net ir sutikus su siūlymu gali kilti nepatogumų klientui. Be to, tikrai nerodžiau, kad man to reikėtų. Tačiau ilgai netrukus aš jau nukirpta ir sušukuota – tvarkingas įvaizdis, pasiūlyta kiek pašviesinti spalvą, su kuo tikrai sutinku. Žodžiu, viskuo patenkinta po valandos išbėgu tvarkytis reikalų Kaune.


185 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page