top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Manikiūro meistro pasiekimai

Jau tradiciniu tapęs Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) organizuojamas fotokonkursas grožio specialistams suteikia galimybių pademonstruoti savo meistriškumą ir, žinoma, pasivaržyti. Nuotraukas, kuriose darbai atlikti pagal pateiktus reikalavimus, vertina tarptautinė komisija. Skirtingose manikiūro kategorijos rungtyse, atskleisdami įvairiausias technikas, varžėsi daugybė dalyvių. Fotokonkursas visada vertinamas nuotoliniu būdu, o didingą apdovanojimų ceremoniją šiemet, atlaisvėjus karantininiam periodui, pakeitė jauki kolegų susitikimų šventė, kurioje su „Metų Manikiūro meistro“ titulu sveikinta Dovilė Zaukevičiūtė. Ją ir kalbiname.


KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė su „Metų Manikiūro meistro“ titulo laimėtoja Dovile Zaukevičiūte. Nuotraukos autorius Gintautas Gelbūda.

Dovile, kiek metų jau dirbate?


Su nagais dirbu jau aštuonerius metus. Kaip profesionalė pradėjau darbuotis nuo 2016 m., kai užsispyriau stipriai tobulėti ir ėjau į pačius įvairiausius mokymus pas žinomiausius Lietuvos bei užsienio mokytojus. O salone klientams atlieku aparatinį / kombinuotąjį manikiūrą, ilgalaikį lakavimą, nagų priauginimą bei korekcijas. Labai myliu klientes, turinčias nagų problemų, nes tada pasitikrinu savo profesionalumą.

Šie „Nail art“ ir „Extreme Nails“ darbai lėmė „Metų Manikiūro meistro 2021“ titulą.


Kokios rungtys jums įdomios dalyvaujant konkurse?


Aš labai mėgstu nuotolines čempionato rungtis, nes per jas geriausiai galime atskleisti savo fantaziją ir profesionalumą. Vadinamosios „posterių“ (žurnalo nuotraukų) ir „Nail art“ (nagų meno) rungtys – mano varikliukas.


Kas padėjo ruoštis konkursui?


Šiam konkursui ruošiausi savarankiškai. Tačiau pačiam pirmajam konkursui, kuris vyko 2019 m., dariau „tip box“ dailės darbą su akriliniais dažais. Ruošiausi su instruktore Irma Kasiukevičiene. Dirbome net šešias dienas. Šiuo metu šis darbas yra iškovojęs ne vieną 1-ąją vietą ir yra įvertintas pasaulio čempionato „Top 15“ 12-ąja vieta. Kitą darbą atlikau su geliniais dažais pas instruktorę Neringą Skirgailienę. Kadangi įdirbis padarė savo, jį nupiešiau per keturias dienas. Dabar darbus piešiu savarankiškai. Patį pirmą „posterį“ dariau su instruktore Renata Griciene. Šis darbas pasaulio čempionate iškovojo 7-ąją vietą! Būtent po jos mokymų stipriai pamėgau „posterius“ ir užteko vos vienų kursų, po kurių jau savarankiškai kuriu šedevrus :))

Darbas OMC pasaulio čempionate užėmęs 7-ąją vietą.


Kokie pagrindiniai reikalavimai keliami dalyvaujant fotokonkurse?


Dalyvaujant neakivaizdinėse rungtyse, pagrindinis reikalavimas yra, kad darbas tam čempionatui būtų padarytas naujai. Nagų ir manikiūro nuotraukoms negalima naudoti korekcinių programų. Už tai griežtai baudžiama ir gresia net darbo diskvalifikacija. Nuotraukos turi būti skirtos ir tinkamos naudoti žurnaluose, plakatuose, renginių reklamose. Dalyvaujant akivaizdinėse rungtyse, labai svarbu padaryti nepriekaištingą manikiūrą su lakavimu per tam skirtą laiką. Atidžiai perskaityti ir išsianalizuoti čempionato taisykles, ypač rungtis, kuriose dalyvauja meistras. Dažna problema, kad meistrai neskaito taisyklių, dalyvauja ir, deja, bet nieko nelaimi, nes darbas neatitinka reikalavimų.


Kodėl, jūsų manymu, reikia dalyvauti konkursuose?


Dalyvavimas konkursuose meistrams suteikia daug patirties, naujų galimybių, minčių ir idėjų. Išugdo didesnį pasitikėjimą savimi. Ruošdamiesi gyvoms – akivaizdinėms – rungtims (manikiūro, priauginimo, korekcijų), meistrai stipriai analizuoja savo darbo klaidas, todėl, išsiaiškinus klaidas, sutrumpėja darbo laikas! Visos neakivaizdinės rungtys lavina mūsų fantaziją, skatina kurti kažką naujo ir nematyto. Prie viso šito pridėčiau adrenaliną. Dauguma sutiks, kad adrenalinas stipriai skatina judėti į priekį. Neįmanoma nupasakoti to jausmo, kai tarp nugalėtojų išgirsti ir savo vardą! Po visų dalyvavimų išauga noras tobulėti ir siekti pačių didžiausių aukštumų! Ir paskutinis dalykas – meistrai praplečia savo draugų ir kolegų ratą. Tikrai taip! Net jeigu meistrai tarpusavyje konkuruoja, emocijos, baimė ir jaudulys dar labiau suartina!



Kokie jūsų ateities planai?


Gruodžio mėnesį atidariau savo nagų estetikos ir mokymų studiją „Say It With Colors“, tapau dviejų prekių ženklų sertifikuota instruktore. Pradedu augti kaip mokytoja ir tikiuosi į rinką išleisti gerų ir stiprių manikiūro meistrų.


248 views0 comments

Comments


bottom of page