top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Martyno Šalkausko Studija

Updated: Feb 8, 2022


Martynas Šalkauskas jau ne vienus metus bendradarbiauja su UAB „Gražvalda“ kaip „Tailor’s“ kosmetikos technologas ir veda vyriškų kirpimų seminarus. Tad, turėdamas daug įvairios veiklos, apie savo saloną net negalvojo. Vis dėlto paragintas artimųjų įgyvendino nuosavo salono projektą ir jis visiškai atspindi meistro pomėgius. Salonas – pačiame Vilniaus senamiestyje, kur aplink sklando ypatinga aura, be to, labai patogu ir klientams.


Prieš pasakodamas apie savo saloną, pasidalink mintimis, kaip tau sekasi seminarus vesti?


Seminaruose pristatau naujausias kirpimo tendencijas, metodus, priemones, atsakau į kolegoms rūpimus klausimus. Man tai patinka, nes smagu su kitais pasidalinti savo ilgamete patirtimi, išgirsti, kad išmoko ir išgirdo kažką naujo, naudingo. Kam man to reikia? Turbūt kad pelnyčiau papildomų karmos taškų , o jei rimtai, seminarų vedimas mane moko struktūrizuotų diskusijų, lavina gebėjimą išgirsti ir suprasti kitus žmones, patobulinti įgūdį savo žinias perteikti kiekvienam jam suprantamu būdu.


Kaip susikūrei sau tinkamą darbui erdvę?


Šiuo metu mano studijoje groja vinilinių plokštelių grotuvas, dažnai galima užuosti santalų smilkalus. Stengiuosi turėti įdomių dalykų, kad klientai galėtų paganyti akis, pavyzdžiui, mano tėčio A. Šalkausko fotografijų paroda... Esu medžiotojas, tad ir atributikos interjere yra. Man buvo svarbiausia naujoje vietoje sukurti jaukią, kviečiančią užsibūti atmosferą – tiek man, tiek mano klientams.


Kas dabar tavo aplinkoje tave džiugina?


Manau, drąsiai galiu teigti, kad viskas. Iš tikrųjų nuo studijos atidarymo viskas kažkaip susibalansavo, randu visur harmoniją, džiaugsmą, paprastumą. Gal nekuklu taip sakyti, bet, manau, ir mano klientai labai patenkinti, kad atsidariau studiją. Girdžiu tik teigiamus atsiliepimus. Kadangi mano klientai yra turbūt patys lojaliausi, kokius tik galiu turėti ir jais džiaugtis, dažnai gaunu iš jų dovanų: įvairių daiktų, skirtų pagražinti dabartinę erdvę. Manau, jie taip prisideda prie šio man svarbaus etapo įamžinimo ir galimybės kartu pasidžiaugti.



Nuotraukos iš asmeninio archyvo

82 views0 comments
bottom of page