top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Nemirštanti klasika „OKSANOS PIKUL GROŽIO NAMŲ“ interjere

Updated: Apr 23, 2020

Jau daugiau nei 15 metų vizažo srityje besisukanti, pramogų pasaulio atstovė Oksana Pikul-Jasaitienė, sausio 10-ąją pagaliau atvėrė pirmuosius savo grožio namus. Žinoma moteris kviečia iš arčiau apžiūrėti jos saloną ir pasakoja apie interjero kūrimo procesą bei gautus rezultatus.


Pasak dainininkės ir vizažistės, atidaryti nuosavą grožio sa­loną buvo subrandintas, gerai apmąstytas žingsnis ir investici­ja – specialistė įsigijo beveik 100 kv. m. patalpas sostinės Nau­jamiesčio rajone, naujos statybos pastate. Čia ji norėjo sukurti prabangią ir išieškotą erdvę, todėl prisipažįsta, kad pati salono interjero kurti nesiryžo – šią užduotį patikėjo dizainerei Jolan­tai Žalienei. „Su Jolanta jau esame dirbusios anksčiau – ji kūrė mano namų interjerą. Žaviuosi šios dizainerės moteriškumu, precižiskumu, dėmesiu detalėms ir patogumui, todėl nebuvo dvejonių, kas turėtų kurti salono interjerą, – pasakoja O. Pi­kul-Jasaitienė.

Salono registratūros erdvę puošia dailininkės Eurikos Urbonavičiūtės paveikslas „Harmonija“.


Apsidairius šiuose grožio namuose išties ga­lima pastebėti, kad interjerui nebuvo taupyta – čia panaudotos aukščiau­sios kokybės medžiagos, visi baldai sukurti vietinių gamintojų pagal indi­vidualų užsakymą. Pasak vizažistės, salonas turėjo būti ne tik gražus, bet ir patogus: „Kiekvienam specialistui sukūrėme individualią darbo vietą, ku­rioje klientas jaustųsi patogiai, galėtų netrukdomas kitų bendrauti su meis­tru.“

Kirpėjų zonoje stovi milžiniški tamsaus rėmo veidrodžiai, prie jų priderintos spintelės su ratukais – taip meistrai patys gali lengvai koreguoti jų stovėjimo vietą.

Oksana Pikul-Jasaitienė itin daug dėmesio skyrė ir pagrindinei savo darbo vietai – vizažo kambariui. „Tradiciniai makiažo veidrodžiai su įtvirtintomis lemputėmis, mano nuomone, jau yra šiek tiek atgyvenę, nusibodę, norėjosi ko nors novatoriškesnio – taip makiažo kambaryje atsirado dideli veidrodžiai su integruotu šiltų ir šaltų atspalvių LED apšvietimu, kurio intensyvumą galima reguliuoti valdymo pulteliu. Toks sprendimas – įdomus, sudėtingas ir, nereikia slėpti, brangus“, – atvirauja salono savininkė.


Neseniai atsidariusiuose grožio namuose vyrauja klasikinis stilius, tačiau čia puikiai dera ir modernios detalės – akį traukiantys šviestuvai bei metalinės aukso spalvos lentynos. De­talės šiame interjere ypač svarbios – kiekviena jų kruopščiai apgalvota ir suradusi savo vietą. „Dizainerė turėjo daug įdomių idėjų – būtent jos dėka salone atsirado ryškiai rožinės kriau­klės formos kėdės, aksominė mėlynos spalvos sofa, aksominės užuolaidos. Iš pradžių toks spalvų pasirinkimas šiek tiek gąsdino, abejojau, ar tai gali derėti tarpusavyje, tačiau dabar tokiu spren­dimu esu labai patenkinta – erdvė atrodo gyva ir nenuobodi“, – šypteli pašnekovė. Visam patalpų remontui, pasak Oksanos, prireikė 11 mėnesių. „Labai džiaugiuosi, kad viso to nesiė­miau daryti pati. Manau, kad kiekvie­nas žmogus turi dirbti savo darbą. Pati kurdama interjerą, ko gero, būčiau pa­dariusi nemažai stilistinių klaidų, ne­būčiau radusi tinkamų meistrų, visas kūrybos procesas nebūtų buvęs toks sklandus.



Leono Garbačausko nuotr.


170 views0 comments
bottom of page