top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2021/6

Salonas „Grožio kampas“

Vilniaus g. 30, Anykščiai

Plaukų kirpimas, 20 Eur


Pirmas įspūdis, renkantis, į kokį saloną Anykščiuose nueiti, gana keistas, nes neturi iš ko pasirinkti... Socialiniuose tinkluose informacijos reikia su žiburiu ieškoti – sukurti gal tik keli salonų profiliai. Sakote, mažas miestas ir visi viską žino? Bet pabandyti būti aktyvesniems tikrai verta. Kitas dalykas, į kurį vertėtų atkreipti dėmesį: skambindami prieš savaitę, nelabai rasite laisvų meistrų – visi turi darbo. Bent jau tie, kieno kontaktus pavyko rasti. Vis dėlto su viena kirpėja pavyko susiderinti kirpimo laiką man tinkamą dieną.


Salonas „Grožio kampas“. Pavadinimas gal kiek ir grubokas, bet aukštaičių tarmėje nelabai daug rasite švelnybių, be to, jis tikrai įsikūręs pastato kampe, tad kaip ir tinkamai įvardintas... Kadangi meistrė kiek užtruko su ankstesne kliente, gavau žinutę, kad truputį vėluočiau. Žinoma, toks pasiūlymas man negelbėja, nes jau buvau atvykusi, tad mindžiukuoju lauke (juk tokie dabar reikalavimai). Akį patraukia lapelis ant lango. Tekstas panašus į šį: „Stilistas-kirpėjas Vardenis Pavardenis čia nebedirba.“ Informacija suintriguoja. Stilistas Anykščiuose? Vyriškis? Ir dar kažkodėl taip demonstratyviai informuojama, kad nebedirba... Jau vėliau man kirpėja papasakojo, kad buvo toks kirpimo meistras iš sostinės, gyvenimo vingių nublokštas į Anykščius, turėjo kitokį nei vietiniai darbo stilių, pasirinkęs nematytą kosmetiką ir traukė naujienų ieškančius klientus, tad ratą nemažą subūrė. Mane kerpanti meistrė, sako, kad ji tarsi jo mokinė buvusi. O tada ištiko karantinas ir jis neišlaukęs viską metė ir išvyko uždarbiauti į užsienį. Tad dabar ir varsto duris klientės, o kad nereikėtų kiekvienai atsakinėti, pakabintas raštelis.


Čia tokia priešistorė, nes juk visi mėgstame kiek paliežuvauti.


Po gerų 15 minučių esu įleidžiama į saloną, tad imame bendrauti su kirpėja. Ji kėdėje apžiūri mano plaukus, išklauso pageidavimų ir pakviečia į plovyklę. Čia pajuntu tikrą palaimą, nes kosmetika skleidžia natūralius intensyvius aromatus, galvos trinkimas atliekamas puikia masažo technika ir paaiškinimais apie plaukų priežiūrą.


Plaukai šiek tiek žemiau pečių, pakarpyti, bet galiukai jau prašosi žirklių. Nenoriu jokios ypatingos formos, tiesiog atsišviežinti. Pasiruošimas kirpimui kaip visada įprastas: plaukai iššukuojami ir suskirstomi zonomis. Dažniausiai iššukavimui ir skyrimams pasirenkamos skirtingos šukos, nes su kirpimo šukomis po trinkimo plaukus nelengva iššukuoti. Taip nutiko ir mano meistrei. Vis dėlto ji dar nebaigusi šukuoti atsiskyrė keturias zonas. Prioritetas buvo mano nešiojamas skyrimas, nors iš tiesų ne tai juk svarbiausia. Keli platūs skyrimai, nelabai man suprantamas atitempimas. Pamažu pasitikėjimas ima blėsti... Užsimenu, kad tikrai nebūtina atkartoti prieš tai buvusio kirpimo, kad ji savo keliu gali siekti tikslo. Mane patikina, kad ji taip ir daro, nors man kažkodėl atrodo, kad ji iš viso nelabai supranta, ką daro. Yra kirpimo būdų, kai plaukai suskirstomi į 4–5 zonas ir vienu atitempimu viena zona nukerpama. Tačiau čia – ištisas mokslas ir meistrystė, norint suteikti tinkamą formą. Aš matau, kad šįkart taip greičiausiai nebus. Juolab kad jau netrukus turi ateiti kitas klientas ir jam taip pat skubama telefonu pranešti vėluoti kokias 15 minučių. Mano plaukai neišdžiovinti, o kur dar sausų plaukų tekstūravimas, kas būtina po kirpimo stambiomis sruogomis. Tad laiko dar tikrai reikia nemažai. Tačiau kirpėja labai maloni ir spėja duoti kelis patarimus dėl plaukų džiovinimo, priežiūros priemonių. Turėčiau pasakyti, kad bendravimas puikus, nors matomės tik pirmą kartą. Man patinka jos požiūris į natūralų įvaizdį. Tik naujo kliento vizitui reikėtų pasilikti daugiau laiko, kad spėtumėte ne tik išsiaiškinti poreikius, bet ir juos įgyvendinti. Tad išdžiovinti plaukai „point“ technika tekstūruojami. Pastebiu, kad kirpėja labai daug skyrimų tiek džiovindama, tiek kirpdama atlieka tiesiog pirštais. Greičiausiai tai mokymosi spragos, kenkiančios profesionalumui, tačiau jas taisyti niekada nevėlu. Paprasčiausiai pastebėkite savo judesius veidrodyje.


Kaip ir numačiau, laiko tikrai buvo mažokai, kad būtų galima tvarkingai suminkštinti kirpimo linijas. Vis tik šiek tiek pakirpti galiukai suteikia naują jausmą. Ir apsilankymas salone – iš tikrųjų malonus. Tai meistrės bendravimo nuopelnas. Pasiderinus aptarnavimo laiką, patobulinus kirpimo techniką, kiek pagyvinus salono interjerą, įjungus muziką – esu tikra, ir klientų įvertinimai bus dar palankesni.



Kirpėjos komentaras:


Manau niekada nėra vėlu mokytis ir atsirinkti, tai kas tau priimtiniausia. Aš visada už paprastumą ir už tai, kad paprastume ir yra viskas kas gražu.

28 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page