top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2020/5

Updated: Feb 22, 2021

Salonas DiHair

Kirpėja Diana

Vytauto g. 35, Vilnius

Moteriškas kirpimas – 30 eur


Pirmiausia norėtųsi pabrėžti, kad ši rubrika yra skirta profesionalams. Tai ne klientų atsiliepimas apie paslaugą, o kirpėjo darbo vertinimas, atsižvelgiant į jo darbo kokybę. Tad šį vertinimą pradėsiu nuo pastebėjimo, kaip pasiruošiama darbui. Kad ir kaip būtų, manau, jog nusiteikimas yra svarbus, o psichologinis ir fizinis pasiruošimas būtinas. Šį kartą mano meistrė prie kėdės stojo atėjusi tiesiai iš gatvės ir pradėjo tvarkytis įrankius. Visgi manau, kad darbinė apranga salone tikrai yra neprošal, tai suteikia solidumo ir tinkamai nuteikia. O marškinėlius su petnešėlėmis palikite paplūdimiui, nes tikrai neestetiška taip dirbti šalia kliento. Kita meistrė pasitiko klientę nusidažiusi plaukų šaknis – tai irgi nelabai profesionaliai atrodo.

Kiek vėliau kirpėja pareiškė, kad aš pirmą kartą pas ją lankausi ir ji ne viską gali žinoti apie mano norus, tad norisi grįžti į paslaugos pradžią. Būtent – jei klientė pas jus pirmą kartą, pirminiam pokalbiui reikia skirti tikrai nemažai laiko, norint susirinkti reikiamą informaciją, išsinagrinėti plauko struktūrą, augimo liniją. Šiuo atveju manęs tik paklausė, ko pageidausiu. Atsakiau: „Kiek pakarpyti, suteikti formą, ilgio nesaugau, svarbu, kad forma būtų.“ Pagal vadovėlinį variantą jau čia kirpėjas turėtų pradėti galvoti apie kirpimo schemą, zonas, skyrimus, bet, manau, mano meistrei tai aukštasis pilotažas. Jau kai plovė galvą supratau, kad technika yra nepažintas dalykas. Vieną kartą pamakaluotas ir išskalautas šampūnas nė iš tolo neprimena plovimo, nuo kurio prasideda kirpėjo meistriškumo pamokos.



Kirpimas prasideda patrumpinant ilgį, plaukai atskiriami keliais skyrimais, pakanka tik vieno segtuko, apie sruogų atitempimą, galvos formos paisymą net negalvojama. Tada viršugalvyje keliais įstrižais netvarkingais skyrimais pakarpomi galiukai. Viskas – 10 minučių ir kirpimas atliktas, tiksliau tai įvardyčiau galiukų pakarpymu. Pradėjus džiovinti plaukus paaiškėja, kad jokios formos nėra, plauko kritimas visiškai ne toks, koks turėtų būti. Nieko nesakau, juk plaukai atauga ir viską galima koreguoti, tačiau mane pradeda erzinti kirpėjos mėtomos frazės: „aš juk jūsų klausiau, kaip jūs šukuojatės“, „aš pirmą kartą negaliu žinoti“. Kažkokie kaltinimai siekiant pateisinti savo nemokšiškumą. Tam tikru momentu nebeišlaikau ir sakau: „Negi jūs perkirpsit?“ „Taip, perkirpsiu“, – didvyriškai atsako, bet tai manęs nė kiek netenkina. Juk ji net nežino ir nesuvokia, kaip reikia perkirpti! O dar tas principingas pinigų neėmimas primena seną kirpėjų juokelį: „Nebijokit, jei nepavyks nereiks mokėti.“


Aš susimoku, kirpimo kaina šiame salone – 30 eurų. Tikrai žinau ne vieną meistrą, kuris už tokią kainą atlieka sudėtingiausius kirpimus, preciziškai pritaiko seminaruose išmoktas technikas, tad man tikrai gaila, kad klientai yra apgaudinėjami ir dėl elementarių amato taisyklių nepaisymo už tokią sumą gauna nekokybišką paslaugą.


173 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page