top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2020/8

Updated: Feb 22, 2021

Grožio studija „VASCO BY I.C.O.N.“

Kalvarijų g. 125, Vilnius

PLAUKŲ DAŽYMAS - 70 Eur


Šį kartą saloną pasirinkau ne dėl meistro, ne dėl interjero grožio, bet todėl, kad labai norėjau išbandyti plaukų dažus, su kuriais dirbama šiame salone. Tai „Ecotech Color“ dažai, kurie yra 90 proc. iš natūralių sudedamųjų medžiagų. Šie dažai yra aliejinio pagrindo be amoniako ir parabenų. „Ecotech Color“ dažai suteikia švelnų poveikį ne tik plaukui, bet ir galvos odai. Yra ir visokių SPA procedūrų plaukams, bet dabar svarbiausia buvo nusidažyti ataugusias šaknis. Nemažai buvau girdėjusi ir apie salono vadovo Vlado meistriškumą, bet šį kartą įdomu buvo pažiūrėti, kaip dirba ir kiti kolektyvo nariai. Pasirinkau Neringą.

Nors vizitas vyko įsisiūbuojant antrajai karantino bangai, bet apie apsaugas ir nuotaikas nesinori kartotis. Vis dėlto teko pastebėti, kad daugelio apsaugos priemonių salone nelabai laikomasi. Kirpėja atvyko į saloną kiek vėliau nei aš, darbo vietos nesusitvarkiusi pasikvietė mane.

Pradėjom rinkti atspalvį. Meistrė pažymėjo, kad ir per plaukų ilgį reikia sulyginti spalvą. Vis bandė paklausti, kokiais dažų numeriais dažyta, kokio stiprumo oksidantas, jau maniau, kad gero rezultato nepavyks išgauti. Dar kartą paminėjau, kad noriu šaltos smėlio atspalvio spalvos, 8 lygio ir Neringa nuėjo maišyti dažų. Trumpai paminėjusi dažų privalumus, tvarkingai ir sistemingai užtepė šaknis, po kurio laiko, kaip ir minėjo, ir per plaukų ilgį kitą mišinį paskirstė.

Kol veikia dažai, pasidairau po saloną – toks truputį „hipsteriškas bardakėlis“. Meistrų apranga vientisai juoda, bet kiekvienas su savais akcentais, betarpiškai tarpusavy bendrauja, vadovas veda kelioms kirpėjoms seminarą. Kerpasi ir vyrai, ir moterys. Na, nepasakysi, kad jaukumo židinys, labiau – darbinė netvarka.

Salone net trys plovyklės, nes daug SPA procedūrų. Man taip pat ne tik dažai nuplaunami, bet ir atkuriamoji procedūra, šampūnas, kaukė – žodžiu, visas kompleksas. Tikrai smagus jausmas, tik tokioms ilgoms procedūroms reikia kiek patogesnių plovyklių ir paįvairinčiau lubų interjerą, nes labai jau ilgai į jas reikia žiūrėti.

Ir visai be reikalo abejojau dėl rezultato, nes spalva išėjo puiki, plaukai švelnūs, mano meistrė tikrai žinojo, ką daro. Klustelėjau, kokį spalvų mišinį darė, tai paminėjo, kad reikėjo šaltus atspalvius su natūraliais pamaišyti. Tikiuosi, proporcijas pasižymės, jei kitą kartą vėl užsuksiu.



91 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page