top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2021/1

Uptown Barbershop

JONO BASANAVIČIAUS G. 53, VILNIUS

Vyriškas kirpimas 20 Eur


Na štai po antros karantino bangos grožio industrija vėl pradėjo dirbti, tikimės, saugiai ir daugiau nebebus prastovų. Šiame numeryje nemažai dėmesio skiriame vyrų stiliaus naujienoms, tad ir vertinimui pasirinkome barberių saloną, nes tie keli mėnesiai tikrai ne vienam vyrui suteikė naują įvaizdį.


Kaip jau tapo įprasta, registracija vyksta internetu. Tikriausiai daugelis vyrų vertina šį patogumą, tad pasirenku patogų laiką ir atvykstu, kur manęs jau laukia kirpėjas. Lankiausi pas jį ir anksčiau – gal prieš pusmetį. Jis tada neseniai buvo pradėjęs čia dirbti ir jo statusas buvo „junior barber“, kaip dabar madinga skirstyti. Jaučiau tada kiek netvirtus judesius, bet dabar jau atrodo kiek pasipraktikavęs. Deja, dar neišmokęs vienos pagrindinių taisyklių,

kad klientą reikia pirma pasisodinti į krėslą ir apžiūrėti plaukų kritimą, odos būklę, niuansus, išgirsti pageidavimus. Tad mes iš karto einam link plovyklės. Po to pradedu pasakoti savo norus: karantino laikotarpiu serialai buvo tikrai smagi pramoga, tad ir pėdsaką paliko – užsimaniau „Peaky Blinders“ herojaus šukuosenos. Meistras dar kiek pagūglina, pasižiūri nuotrauką ir pradeda darbus.


Salonams keliami dideli saugumo reikalavimai, tad visur dezinfekuojama, dirba tik vienas meistras, tačiau dėvėti daugkartinę kaukę ne pats geriausias pasirinkimas, taip pat nereiktų atsisakyti temperatūros matavimo ir siūlymo klientui dezinfekuoti rankas. Kaip ir priklauso barberiui, įrankių turi kiekvienam atvejui, tiesa, užtikrintumo meistrui dar trūksta ir man vis tenka suderinti, ar pakankamai aukštai linija, kaip kirpti viršugalvio plaukus, o dar įdėmiau apsižiūrėjęs randu ir nekruopščiai sutvarkytą augimo liniją. Tad tobulėti tikrai dar yra kur.


105 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page