top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2022/2

„Savana“ grožio studija

V. Kudirkos g. 3, Vilnius

Šviesinimas sruogelėmis ir šaknų dažymas – 65 eur

Galbūt ir Jūs esate girdėję apie tam tikrą neregistruotą blondinių klubą, ypač kai kalba pakrypsta apie meistrus, kuriems patikima šviesinti plaukus. Bent jau Vilniuje esame ne viena girdėjusi apie Aivaro, Jurijaus ar Dmitrijaus bei Povilo darbus. Nemažai aptarinėjama ir kiek laiko reikia laukti vizito, kokios sumos mokamos už išsvajotą šviesią plaukų spalvą. Žinoma, kiekvieną kartą pasitaiko įvairių hiperbolizuotų dalykų, bet apsilankyti buvo smalsu. Pasirinkau grožio saloną „Savana“, kuriame darbuojasi ir Dmitrijus.


Kalbos, kad norėdama skubiai pas meistrą nepakliūsi, pasitvirtino, tad teko apsišarvuoti kantrybe ir laukti beveik mėnesį. Salonas įsikūręs patogiai pasiekiamoje Vilniaus centro vietoje. Tiesa, pačiame salone, nors ir yra administratoriaus vieta, niekas nepasitinka. Kiek vėliau įsitikinu, kad kiekvienas meistras pasitinka ir išlydi klientus pats. Tad ir aš netrukus susipažįstu su pačiu meistru.


Žinoma, pageidauju šviesintų sruogelių – juk smalsu pažiūrėti, kokią techniką taikant pasiekiamas „blond“ rezultatas. Šaknys ataugusios kelis centimetrus, todėl noriu tik susilyginti bendrą atspalvį. Išklausęs mano norus, meistras darosi darbų planą, bet juo manęs visai neapkrauna. Man neaiškinamos smulkmenos, apie dažus sužinau tik tiek, kiek pati pasiklausinėju iš smalsumo. Įdomu, kaip reaguoja kitos klientės, nes žinau – ne vienai reikia iki smulkmenų aiškinti, ką ir kodėl reikia tepti norimam „blond“ atspalviui išgauti. Vis dėlto greičiausiai čia suveikia reputacija ir, kai visi tik ir pasakoja, kaip puikiai meistras dažo, pasitikėjimas atsiranda savaime. Taigi man pasruoguojami priekiniai plaukai, norint suteikti šviesumo. Puikiai įvaldyta tvarkinga technika nudažomos šaknys.


Turiu laiko kiek pasižvalgyti, kol dažai veikia. Salono atmosfera puiki, interjero akcentai sukurti pasitelkiant natūralius augalus. Gal kiek užkliūva kasdienė meistrų apranga – ji graži ir madinga, bet profesionaliam įvaizdžiui tik pasirišta dažymo prijuostė nelabai tinka. Suprantu, kad didžiąją gyvenimo dalį meistrai praleidžia salone ir su uniforma ją praleisti kūrybingam žmogui nuobodu, bet visada galima atrasti variantą, kuris aiškiai nurodytų meistro statusą salone.


Kadangi mano meistras yra ir vienos kosmetikos technologas, jis tikrai turi ką pasiūlyti klientui plaukų priežiūrai. Vis dėlto tai daroma tikrai profesionaliai ir neįperšant. Taip pat man buvo pristatytos kosmetikos galimybės tonuojant po dažymo, kas ir padaroma nuplovus dažus.


Vertinimo nepuoliau rašyti iš karto, nes supratau, kad keli galvos plovimai spalvai suteiks naujų pojūčių. Rezultatui pamatyti įdedu fotografiją. Joje gana aiškiai matomas išgautas šaltas smėlio atspalvis. Vis dėlto pirmomis savaitėmis tonavimas kiek patamsino bendrą įvaizdį ir dar, manau, kiek padauginta šaltų atspalvių. Suprantu, kad klientės dažniausiai jų prašo, bet vis tik reikia nepamiršti šilto įvaizdžio tipažų, kuriems tikrai tinka ir švelnesnės spalvos, tik reikia jas tinkamai parinkti. Kadangi dabar dažymo technologijoje tonavimas suteikia daug galimybių, reikia jomis naudotis.


Dvi valandos neprailgo, nes sulaukiau pakankamai dėmesio, o ir paslauga buvo atlikta puikiai. Be to, išsisklaidė dar vienas mitas, kad tai labai brangu – sumokėjau 65 eurus, kas, manau, yra tikrai gana padori kaina.

21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page