top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2022/3

Grožio studija SAFYRA

Statybininkų g. 3, Panevėžys, galvos plovimas ir išdžiovinimas 15 eur


Pirmiausia norėčiau papasakoti apie salono pasirinkimą, o tai yra gana nelengva, jei renkatės ne tame mieste, kuriame gyvenate. Juolab tai buvo pirmoji diena po Velykų, tad kilo natūralus klausimas, ar jau visi dirbs pilnu pajėgumu. Ir nors Panevėžyje žinau tikrai ne vieną puikų saloną, bet registracija internetu buvo patogiausias pasirinkimas, o kadangi tokią galimybę radau tik dviejuose salonuose, tad pasirinkimas susiaurėjo. Jau ir vėliau, atvykusi į saloną, pastebėjau puikiai išnaudotas internetinės ir ne tik reklamos galimybes, vadinasi, kažkas tikrai rūpinasi rinkodara.


Vėlavau daugiau nei penkiolika minučių ir jau buvau susitaikiusi su tuo, kad gali būti ir nebeatlikta paslauga. Pasirodo, be reikalo, nes teko dar ir luktelti, kol atsilaisvins meistrė. Be to, buvau labai maloniai pasitikta ir aptarnauta administratorės, tad laikas neprailgo. Kažin kaip būtų buvę atvykus laiku? Tuo tarpu apsidairiau ir negalėjau nepastebėti kosmetikos gausos salone: plaukų priežiūrai ir procedūroms, dekoratyvinė ir kita, tikrai ne vienos rankos pirštų reikėtų gamintojams suskaičiuoti, kurių produkciją siūlo nedidelis, vos dviejų kirpėjų vietų, salonas. Bet prisiminus, kad salonas puikiai komunikuoja, tikriausiai ir prekyba vyksta, juk neprisistatysi buteliukų tik dulkėms rinkti.


Kadangi registravausi plaukų plovimui ir sušukavimui, kirpėja iš karto mane palydėjo link kriauklės, kur ir užsegė peniuarą (beje, su salono logotipu) bei išleido surištus plaukus. Vis dėlto tikrai vertėtų prieš tai pasisodinti klientą prieš veidrodį, apžiūrėti plauko struktūrą, kad būtų galima parinkti šampūną, priežiūros priemones. Aptarti norimą sušukavimo variantą, o gal net ir kiltų minčių kažką pasiūlyti, kas tikrai yra vertinama kliento. Dar pakalbėkime apie tai, ko tikimės eidami į saloną susišukuoti? Aš tai pirmiausia labai laukiu galvos masažo, atkuriamųjų procedūrų, sušukavimo, kuris išsilaikytų kelias dienas. O dar kai pamačiau, kad salone yra ne viena kosmetika, kuri turi įvairiausių priežiūros ritualų, tikėjausi dar daugiau. Tačiau teko nusivilti, jokios ypatingos informacijos, kokia kosmetika naudojama, jokio masažo, tik padriki judesiai. Dar tuo pačiu metu visą laiką paleistas tekantis vanduo, kur nėra logikos ne tik ekonomiškai, bet ir ekologiškai. Tad tikrai norisi pasiūlyti kosmetikos tiekėjams ne tik pristatyti prekes, bet ir dalintis procedūrų protokolais bei skatinti juos taikyti. Šiuo atveju, nežinau, gal meistrė ir turi visą informaciją, tik ja nesinaudojo.


Apie patį sušukavimą – tiesiog išdžiovinti tiesiai krentančius plaukus šiek tiek viršugalvyje pakeliant nuo šaknų. Kiek nustebau, kad nė karto visų plaukų neiššukavusi kirpėja juos tiesiog po kelis centimetrus palei augimą skirstėsi ir džiovino, kas tikrai apsunkina matyti bendrą galutinį vaizdą. Bet tiek to, kruopščiai sruoga po sruogos džiovino ir tiesintuvu užfiksuodavo plaukus, čia tenka paminėti, kad buvo panaudotos ne mažiau kaip keturios formavimo priemonės, žodžiu, kosmetikos stygiaus čia nesijaučia. Viršugalvyje plaukams pakelti nuo šaknų pasirinkti dar kažkokie ypatingi produktai, tačiau juk ne tik tai padeda formuoti šukuoseną, reiktų įvaldyti ir šepetį, o kai pasiūlo užsitvirtinimui barstomą pudrą, tai tikrai atsisakau, nes suprantu, kad šviežumo jausmas po galvos trinkimo dings visai ir mano planas bent kelias dienas neplauti galvos žlugs. Džiugu paminėti, kad kirpėja paklausia apie mano laiko planavimą, nes supranta, kad užtrunkam nemažai, bet šiuo atveju turėjau rezervo, tai viskas OK.


Apibendrinant galima pasakyti, kad salonas puikiai įrengtas, nors erdvė nedidelė, daug dėmesio detalėms, aptarnaujantis personalas dėmesingas, vis dar noriu paminėti administratorę, ko jau senokai salonuose nemačiau, bet ji klientui (tikiu, ir meistrams) yra labai svarbi. Labiau pažinus kliento poreikius, tikiu, yra pasiekiama puikių rezultatų. Ir svarbiausia ne tik kokiai paslaugai užsirašyta, o koks klientų lūkestis, tad verta visada tai aptarti.



10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page