top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2023/3

Updated: Jun 19, 2023

My Studio

Smolensko g. 10D, Vilnius

Moteriškas kirpimas – 25 eurai


Kai iš vakaro sugalvoji, kad tau būtinai reikia ryt apsikirpti, patekti į norimo meistro rankas galimybės nedidelės. Tad nusprendžiau rinktis gerai vertinamo stilisto saloną ir apsikirpti pas jauną specialistę. Žinau, kad salono vadovas veda seminarus, pats nuolat tobulinasi, tad galiu tikėtis, kad patirtimi dalinasi ir su personalu. Programėlėje dar net ir siūloma nedidelė nuolaida kirpimui – tikriausiai taip norima pritraukti naujų klientų meistrams, kurie dar neturi viso užimtumo. Pasidžiaugiu, kad, nors ir iš vakaro sugalvojusi, turiu galimybę pasigražinti.


Apie salono atmosferą susidariau dviprasmišką nuomonę: lofto stiliaus interjeras kaip ir suteikia neįpareigojantį stilių, bet kai kurie momentai norėtųsi, kad atitiktų kliento aptarnavimo kultūrą. Taigi pirmiausia mane pasitinka iš salono gilumos ateinanti, laisvu stiliumi apsirengusi mergina – madinga ir išraiškinga, bet kas ji – ar kirpėja, ar administratorė – bandyk spėti. Nesakau, kad reikia uniformų, bet kokio nors skiriamojo ženklo norėtųsi. Tik belaukdama ir gurkšnodama arbatą supratau, kad ji – salono administratorė, nes likusį laiką buvo savo darbo vietoje.


Prie neįpareigojančio stiliaus dar grįšime, bet dabar – apie pačią paslaugą. Apsitarėme, kokio kirpimo norėčiau. Pageidavimai paprasti: tiesi plaukų kirpimo linija ir lengvai pakarpyti kirpčiukai. Trenkant plaukus, pasisakau, kad vakar naudojausi sausuoju šampūnu, todėl būtų buvę visai neblogai, jei meistrė pasiūlytų galvos odos šveitimą, bet sulaukiau tik gana neužtikrintų judesių ir ne visai kruopštaus plovimo. Žinau, kad pradedantiems kirpėjams ir asistentams dažnai tenka plauti klientams galvas ir, atrodytų, šią paslaugą jiems lengviausia išmokti. Vis dėlto šiuo atveju jai per mažai skirta dėmesio. Pasidžiaugiau tik puikiai išmoktu šlapių plaukų užvyniojimu rankšluosčiu. Kirpdama meistrė susiskirsto plaukus zonomis, kiek nustebina viršugalvio zonos skirstymas, laikantis tikslaus skyrimo. Žinoma, yra kirpimų, kai tai būtina, bet lengvam pakarpymui nešiojamas skyrimas neturi daryti įtakos kirpimui. Tiesios linijos kirpimas atrodo nesudėtingas, bet vis tik kai kuriuos niuansus reikia žinoti. Kirpėja tai puikiai supranta – tiek galvos padėtį, skyrimų tikslumą. Čia vėl norėčiau grįžti prie aptarnavimo kultūros. Pasirenkant aprangą, reikėtų, kad ji bent jau dirbti netrukdytų, kad storo džemperio rankovių nereiktų atsiraitoti, kad jos neliestų plaukų, kad segtukus būtų kur patogu įsisegti... O kai pradėjus darbą su džiovintuvu, ilgi ir palaidi kirpėjos plaukai pradėjo sklaidytis ir net lįsti į džiovintuvą, tai tikrai neatrodė profesionaliai, kaip ir laikyti džiovintuvą tarp kojų, skirstant plaukų sruogas... Pastebiu savo meistrės natūralumą – rankos klientų yra labai pastebimos, tad jei nagai nelakuojami, bent jau higieninis manikiūras turėtų būti atliktas. Džiovinant vienu brushingo šepečiu norimą rezultatą sunku suteikti, tad reikėtų tiek suteikiant plaukams kryptį, tiek kai kur pakeliant nuo šaknų naudoti ir kitokius šepečius.


Išvada tokia: jauni specialistai turi tikrai daug potencialo, tik nuo pat pradžių reikėtų mokytis viską atlikti teisingai – kaip laikyti įrankius, kaip planuotis kirpimą. Tai, kas ilgiau dirbantiems meistrams yra įaugę, pradedantiems reikia susikurti.


„Aptarnavo maloniai, galva išplauta, plaukai nukirpti ir sušukuoti – tik už 25 eurus Vilniuje“, – taip mano salonas. O aš vis tik manau, kad klientui reikėtų teisingai pateikti informaciją, kokios paslaugos tikėtis. Meistro darbo stažas – 1 metai. Tai gali ir nustebinti, ir nuvilti, tad klientas turi būti informuotas.


13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page