top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2023/4

„Dream House“ grožio namai

Vilniaus g. 6, Panevėžys

Plaukų dažymas – 110 EUR


Panevėžyje lankiausi prieš gerus metus, bet nuo to laiko su elektronine registracija nelabai kas pakito. Programėlėje radau tuos pačius tris salonus, tad rinktis saloną teko iš socialinių tinklų. Už akių užkliuvo vienas puslapis, sukurtas meistrės ir kartu sujungtas su salono „Dream House“ informacija. Apžiūrėjau gražius darbus, pastebėjau gerą profesionalams skirtą kosmetiką, tad liko tik susiderinti vizito laiką. Pastaruoju metu man vis pasitaiko kuriozų su registracijomis. Šį kartą vietoje sutartos 18 val. man pasiūlo valandą pasivėlinti arba nukelti vizitą į kitą dieną. Suprantu, kad darbo laikas su klientais nėra darbas prie staklių – jis gali pakrypti į vieną ar kitą pusę, bet stengtis jį optimizuoti reikėtų. Vienas iš būdų – registracijos metu bandyti kuo smulkiau išsiaiškinti, kokios paslaugos tikimasi, ir skirti jai pakankamai laiko. Manęs nieko neklausinėjo, o darbo laiko skirtumas – ar tik šaknis padažyti, ar sruogas dėlioti – didelis. Svarbu, kad dar nebuvau išvykusi iš namų, kai kirpėja paskambino, nes važiuoti man – iš kito miesto.

Na, bet kitas rytas, tikėjausi, bus sklandus, ir 9.30 val. aš jau salone. Kiek apžvelgsiu salono aplinką: interjeras neseniai kurtas – juoda spalva ir veliūro, blizgučių elementais bandyta sukurti prabangos jausmą, klientų kėdės patogios, su įmontuotu pakoju, erdvėje viena nuo kitos pakankamai nutolusios, tad nejaučiu diskomforto, kai pas kitą meistrę apsilanko kirptis vyriškiai. Ir skania kava esu pavaišinama iš juodo stilingo puodelio. Bet kažkodėl nesijaučiu ypatingai. Gal kad stringantis radijas fono nesuteikia, o gal akcentų kažkokių trūksta?


Meistrei papasakoju apie savo pageidavimus – padažyti ataugusias šaknis (kažkur 8 tonas) ir šiek tiek įdėti šviesesnių sruogelių viršugalvio ir smilkinių zonose. Man pasakoma, kad vienu metu su dažais ir šviesinimo milteliais dažyti negalima. Pasiūliau šviesinti kreminiais dažais, nes noriu tik švelnaus pablukinimo. Na, bet negi aš galiu nurodinėti? Tad man pirmiausia nudažomos šaknys. Pagyrimai dažų barui – jis prieš pat kliento akis, ne kažkur už širmos, tad turi būti visada tvarkingas, koks ir buvo. Visi įrankiai sudėlioti į dėžutes, spinteles. Tik labai nustebau, kad dažai maišomi be svarstyklių. Taigi antras etapas – sruogelės. Prieš tai pasitikslinu, kiek laiko turi kirpėja, nes nenoriu, kad susitrukdytų kažkieno planai. Nuplovus šaknis matau kiek per šiltą atspalvį, bet mane patikina, kad dar bus vienas dažymas tonuojant ir viskas bus tinkama. Žinoma, užtonuoti galima viską, bet tonas nusiplauna ir pagrindinę spalvą geriau išgauti kuo artimesnę norimai. Taigi per trečią etapą tenka nemažai laiko praleisti praustuvėje, o jau jos nepatogumas neišpasakytas – tikrai galima būtų bent gumą kaklui parūpinti. Taip pat įvyksta nelabai malonus kirpėjų pokalbis – vieną kartą, kai abiem tuo pačiu momentu prireikia kriauklės, kitu – kai pasakoma pastaba dėl neišplautos kriauklės. Manau, tokius momentus reikėtų aptarti tarpusavyje klientams negirdint. Pagaliau apie 14 val. aš su atsinaujinusia plaukų spalva baigiu vizitą. Sumoku 110 eurų, nors lyg ir kažkiek likau skolinga, nes neturėjo grąžos. Dar apie įkainius: noriu paminėti, kad niekur nėra jokių, net apytikslių, kainų skelbiama, o tai tikrai būtų svarbu naujiems klientams. Grįžtant prie aplinkos. Prabangos jausmą ne visada sukuria blizgučiai – tai ir personalo elgesys, apranga, bendra nuotaika. Tad tikrai nereikėtų namų ūkio darbų tvarkyti bendroje erdvėje, užsakinėti maistą klientams girdint ar dirbti su įrankiais, kurie skleidžia be proto didelį garsą (mano kirpėjos kolegės kirpimo mašinėlė tiesiog rėkė, o džiovintuvas viršijo visus galimus decibelus... plius dar tuo metu ir pokalbis su kliente).


Norėčiau tik pasidžiaugti, kad mane aptarnavusi kirpėja, matyti, yra smalsi naujovėms, kokybiškam darbui, labai tvarkingai siekianti tikslo, tad, tikiu, kad dažymo procesai optimizuosis, susidėlios darbinga aplinka ir salonas turės didelę sėkmę.



34 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page