top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Lietuvių pasirodymas tarptautiniame čempionate Paryžiuje


Rugsėjo 14 dieną Lietuvos meistrų delegacija išvyko į Prancūziją dalyvauti kasmet vykstančiame pasauliniame grožio specialistų čempionate „OMC Hairworld Paris 2019“. Šiemet lietuvių meistrai varžėsi moteriškų šukuosenų, vyriškų kirpimų bei natūralių antakių dizaino srityse.


Čempionate labiausiai pasisekė permamentinio makiažio meistrėms Ingai Kavalčinskienei ir Godai Savickaitei – jos pirmą kartą organizuotoje natūralių antakių dizaino rungtyje pelnė sidabro ir bronzos medalius!


„Šis pasaulio čempionatas mūsų komandai buvo pavykęs, tačiau visada turime kur

pasitempti ir ko siekti. Šiemet dalyvavo daug naujų, patirties tarptautiniuose konkursuose dar neturinčių specialistų. Labai tikiu šiais žmonėmis, ir, manau, kad kas nori siekti rezultato nenuleis rankų ir ruošis kitiems metams – ne veltui sakoma, kad kiekviena nesėkmė gimdo aistrą naujiems iššūkiams ir pergalei .

Labai didelis džiaugsmas, kad pirmą kartą OMC HAIRWORLD PARIS 2019 čempionate organizuotoje natūralių antakių dizaino rungtyje turime dvi tituluotas pasaulio sidabro ir bronzos medalio savininkes. Tai dar kartą įrodo, kad mūsų grožio specialistai yra aukštos kvalifikacijos, disciplinuoti, profesionalūs, gebantys laimėti pasauliniuose čempionatuose“, – pasibaigus čempionatui komentavo Lietuvos komandą į Paryžių lydėjusi KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Pakalbinome Lietuvos atstovus, kokios jų nuotaikos ir įspūdžiai iš čempionato:

Inga Kavalčinskienė (PMU Beauty Academy, Vilnius):


Lietuvoje jau esate žinoma kaip puiki meistrė, užsitarnavusi savo vardą, kas jus paskatino dalyvauti pasaulio čempionate Paryžiuje?

Dalyvavimas seminaruose, konferencijose bei čempionatuose yra itin reikalingas ne tik tiems, kurie siekia būti įvertintais, bet ir savo sritiems profesionalams, kurie dirba su klientais bei veda mokymus. Nuolatos tobulintis stengiuosi ne tik pati, bet taip pat skatinu savo studentes ir koleges. Kadangi esu oficiali ÉLAN antakių dažų bei profesionalios kosmetikos atstovė Baltijos šalyse, norėjau dalyvauti pasaulio čempionate Paryžiuje su visa ÉLAN komanda naudojant šios linijos priemones. Būtent naudodamos šiuos antakių dažus bei kitas ÉLAN priemones laimėjome visas penkias prizines vietas ir net dvi - Lietuvos atstovės!

Gal galite papasakoti apie pačią rungtį, kokia užduotis jums buvo iškelta?

Rungties metu turėjome suformuoti antakius bei juos paryškinti pasirinktais antakių dažais per 30 minučių. Modeliai buvo fotografuojami ir analizuojami prieš rungtį. Rungties metu buvo vertinima simetrija, koloristika, gradacija, preciziškumas, antakių sudėtingumas bei bendras vaizdas. Antakių dažymo bei formavimo rungtyje varžėsi virš 30 dalyvių iš viso pasaulio. Pripažinsiu, dalyvių lygis buvo itin aukštas, į šį čempionatą susirinko geriausi pasaulio meistrai, todėl laimėti buvo didelė garbė.

Kaip manote, kas nulėmė, jūsų, lietuvaičių, sėkmę šiame čempionate?

Mano nuomone čempionate sėkmę lemia atidžiai bei tinkamai pasirinktas modelis. Mūsų atveju taip ir buvo. Modeliai – labai išvaizdžios merginos, o mes tik profesionaliai paryškinome jų bruožus. Taip pat svarbus pats pasiruošimas ir gebėjimas susitvarkyti su jauduliu rungties metu. Visa tai bei ilgametė patirtis lėmė mūsų sėkmę pasaulio čempionate.


Kas jums paliko didžiausią įspūdį šiame čempionate?

Didžiausią įspūdį paliko pats renginio suorganizavimas. Viskas tik aukšciausio lygio! Nuo registracijos, pačio čempionato iki apdovanojimų. Aiškios taisyklės, patogiai įrengtos darbo vietos, objektyvūs teisėjai surinkti iš viso pasaulio. Nuo pradžios iki pabaigos viskas buvo tiesiog tobula. Įprastai čempionatuose dalyvauja skirtingos kompetencijos meistrai, bet šiame – tik savo srities profesionalai. Nuoširdžiai rekomenduoju sudalyvauti visiems antakių meistrams, kurie pasitiki savimi bei nori išbandyti save bei įgyti naujos patirties, be to, susipažinti su kolegomis, kurie būtent į šį čempionatą atvyksta iš skirtingų pasaulio vietų.


Lidija Ivanovė (Elektrėnai):

„Čempionate dalyvauju antrą kartą, tačiau šiemet parsivežiau dar daugiau žinių nei pirmąkart. Vyriškų kirpimų rungtyje teisingas modelio pasirinkimas tubūt yra svarbiau net už kirpėjo meistriškumą – modelis turi būti tamsaus gymio, kietais, gerais plaukais, kuriuos lengva tvarkyti. Būtent todėl visas prizines vietas šiose rungtyse užėmė Italija. Šiemet taisyklės ir vertinimo sistema buvo daug griežtenės– prieš įeinant į aikštlelę visų modelių plaukai buvo gausiai sušlapinti, todėl duoto laiko vos užteko kirpimui, teisėjai vertindami darbus matavo lyniuote. Praėjusiais metais to tikrai nebuvo. Lietuvių komanda šiemet buvo ypač gausi ir linksma – vieni kitus stipriai palaikėm, kartu džiaugiamės dėl laimėjimų ir liūdėjom dėl nesėkmių.“



Inga Bagdonaitė-Balevičienė (INUNO grožio studija, Kaunas):

„Dalyvauti pasaulio čempionate buvo didelė mano svajonė. Tai visiškai nauja patirtis, kuri pakelia tavo mesitriškumo lygį – ruošiantis konkursui reikia intensyviai lavinti savo ranką, mokytis naujų, iki tol nebandytų, technikų. Čempionatui ruošiausi keturis mėnesius – kartu su treneriu Robertu Sakalausku beveik kiekvieną dieną treniruodavomės iki išnaktų. Esu labai dėkinga savo modeliui Samantai Bagdonaitei – ji ne tik būdavo kartu visose treniruotėse Lietuvoje, bet ir padėjo čempionate jau atliekant užduotį – šukuoseną reikėjo atlikti per labai trumpą laiką, todėl ji per veidrodį stebėjo ar viską darau teisingai, pasakydavo, jeigu reikėdavo, ką nors pataisyti. Šukuosenose aš nemėgstu griežtumo, todėl ir kurdama konkursines šukuosenas norėjau, kad jos būtų švelnios, romantiškos, būtų išlaikyta elelgancija.“



Violeta Lebedevienė (Anykščiai):

„Vykti į OMC pasaulio čempionatą mane paskatino Jolanta Mačiulienė – Lietuvos čempionate vyriškų kirpimų rungtyje užėmiau trečiąją vietą, Jolanta paragino išbandyti savo jėgas ir tarptautiniame lygyje. Nors esu ne tik vyriškų kirpimų meistrė, šias rungtis pasirinkau dėl praktinių sumetimų – tiesiog jos reikalauja mažesnių investicijų. Prieš čempionatą įsivaizdavau, kad viskas bus daug baisiau – bet jau atėjus į aikštelę dingo visas jaudulys. Galbūt truputėlį pritrūkau žinių, supratau, kad norint užimti aukštesnę poziciją, reikia turėti labai gerą trenerį, gal ir ne vieną – čia atliekami ne tokie kirpimai, kokius mes įprastai darome salone, todėl būtina šalia savęs turėti aukšto lygio profesionalą, išmanantį konkursines technikas. Grįžus į Lietuvą, manęs klientai dažnai klausia – tai kam man to reikėjo, juk tai tokios didelės investicijos. Bet ši patirtis neišmatuojama nei pinigais, nei įdėtomis pastangomis – parsivežtų emocijų užteks dar labai ilgam.“



Artiom Kikot (Vilnius):

„Dalyvavau Junior kategorijoje – joje visi dalyviai savo darbus turėjo atlikti ant manekeno galvų. Prieš konkursą mums buvo atsiųsta labai daug reikalavimų kaip turėtų atrodyti konkursinis darbas – čia esi įspraudžiamas į gana siaurus rėmus, bet vistiek turi sukurti tai, ko dar niekas nematė. Man buvo sudarytos visos sąlygos treniruotis– dirbau su savo profesijos mokytojomis, turėjau trenerę iš Baltarusijos, pas kurią dažnai vykdavau. Žinojau, kad į mane viltis deda daug žmonių, todėl mano tikslas buvo parodyti viską, ką aš sugebu. Ir savo tikslą pasiekiau – per tą laiką, kuris man buvo duotas šukuosenai, aš jau nieko geriau nebūčiau padaręs. Anksčiau čempionatą stebėdavau internete, todėl tikėjausi, kad tai bus aukšto lygio renginys. Tačiau tai, ką išvydau man atėmė žadą – meistrų talentas, idėjos, darbai buvo tiesiog neįtikėtini! Šis čempionatas – tai didelė investicija į save ir savo tobulėjimą.“





Asmeninio archyvo nuotr.

99 views0 comments
bottom of page