top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Verslo liudijimų tarifai

Updated: Apr 3, 2023


2022 m. verslo liudijimus

„Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla“ įsigijo daugiau nei 11,4 tūkst. gyventojų.



Visų pirma, paminėtina, kad gyventojai, teikiantys grožio paslaugas, gali rinktis vykdyti veiklą su verslo liudijimu arba pagal individualios veiklos pažymą. Norėdami dirbti įsigijus verslo liudijimą, gyventojai turi pateikti prašymą per Mano VMI veiklos rūšiai 031 „Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla“ ir sumokėti fiksuoto dydžio pajamų mokestį. Fiksuotus pajamų mokesčio dydžius nustato kiekviena savivaldybės taryba atskirai kiekvienai veiklos rūšiai.


Mažiausią tarifą – Ignalinos rajonų savivaldybės – 1 Eur metams, vykdant veiklą konkrečios savivaldybės teritorijoje. Daugelių miestų rajonų tarifai taip pat skiriasi nei pačių miestų, dažniausiai nemažai mažesni, kaip pvz. Panevėžio raj. tarifas taip pat tik 1 eur. Įdomi situacija ir Jonavoje, čia visoms veiklos rūšims nustatytas taip pat vieno euro tarifas, išskyrus kipryklų veiklą, baldų gamybą ir statybos apdailos darbus – kur tarifas 48 eur. Lentelėje pateikiame miestus pagal gyventojų skaičių, šalia tarifas, kurį nustatė savivaldybė.


Kai kuriais atvejais kyla nemažai klausimų kaip pvz kodėl daug daugiau gyventojų turinti Utena tarifą paskiria tik 100 eur, o Plungė net 239 šiais metais pabranginusi 40 eur.


Taip pat susimokėjus už verslo liudijimą privaloma mokėti ir pajamų mokestį (GPM), kuris yra fiksuotas (jį taip pat kiekvienais metais nustato savivaldybės). Atkreipkite dėmesį, kad pageidaujant prekiauti kosmetikos produktais, privaloma įsigyti papildomą verslo liudijimą prekybos veiklai.




25 views0 comments

Comments


bottom of page